Поредно запалване на българското знаме в Македония поражда въпроса дали

...
Поредно запалване на българското знаме в Македония поражда въпроса дали
Коментари Харесай

Велизар Енчев: След запалване на българското знаме, да отзовем посланика си от Северна Македония

Поредно запалване на българското знаме в Македония поражда въпроса дали протестните ноти на българското Министерство на външните работи са съответен отговор на сходна подигравка с националните ни знаци.
Първото запалване бе от деятели на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и този факт бе някакво опрощение за управляващите.
Но тогавашното заричане на вътрешното министерство на Република Северна Македония за строги санкции на отговорните се оказа блъф, тъй като няма даже наложена административна санкция на отговорните лица.
По същото време шефът на държавната Македонска осведомителна организация насочи брутални обиди към българския външен министър, глобени от премиера Заев единствено с отстраняването му от поста, само че не с уволнението му от организацията.
Запалването на българското знаме във Вевчани, по време на неразрешен от управляващите фестивал, също ще бъде отминато от управляващите, които с бездействието си насърчават антибългарските изстъпления.
Добрата вест е, че провокационните дейности и неналичието на реакция от публично Скопие в действителност поддържат българското несъгласие на македонското еврочленство.
Дори за слепите и глухите на Балканите към този момент е ясно – в Република Северна Македония има толкоз мощни и трайни антибългарски настроения, че нито един контракт за другарство не може да ги потуши. И българско единодушие за участие в Европейски Съюз ще е капитулация пред разюздания македонизъм.
Дошло е време нашето Министерство на външните работи „ да отзове за съвещания в София българския дипломат в Скопие “. Този естествен и постоянно прилаган в практиката дипломатически ход даже към този момент е просрочен.
Какво чакаме, с цел да създадем тази неизбежна крачка?
Може би пияни тълпи би трябвало да атакуван българската задача в Скопие, с цел да отзовем нашия дипломат?

Велизар Енчев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР