Поредно обновяване на Windows 11 променя браузъра и търсачката по

...
Поредно обновяване на Windows 11 променя браузъра и търсачката по
Коментари Харесай


Поредно обновяване на Windows 11 променя


Поредно възобновяване на Windows 11 трансформира браузъра и търсачката по дифолт
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft още веднъж направи фирмените си разработки Edge и Bing надлежно браузър и търсачка по дифолт в Windows 11 с следващ ъпдейт на операционната система, сигнализираха някои от първите консуматори на актуализацията.

Наскоро Microsoft стартира да популяризира следващата актуализация за Windows 11. Оказа се, че с изключение на редица корекции, инсталирането на ъпдейта трансформира някои настройки на операционната система, правейки Edge и Bing браузър и търсачка по дифолт. Това потвърждават, които се появиха на платформата Reddit и в други общности.

Ъпдейтът трансформира също настройките на началната страница на браузъра. Например, в случай че опцията за отваряне на раздели (табове) от предходната сесия е била задействана, след инсталиране на актуализацията, когато браузърът започва, автоматизирано се отваря страницата на търсачката Bing.
още по темата
Най-вероятно софтуерният колос желае да накара по този метод потребителите на новата си операционна система да употребяват неговите артикули, разясняват наблюдаващите на пазара.

Не за първи път Microsoft форсира потребителите да употребяват личните ѝ артикули наред с Windows. Миналия ноември версията Windows 11 build 22494 пречеше на потребителите да отварят уеб страници с браузър, друг от Edge.

По-рано Microsoft затрудни смяната на браузъра по дифолт. Но след това софтуерният колос се отхвърли от тези промени, в това число след рецензии от разработчици на други браузъри като Mozilla и Opera.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР