Поредно напрежение в Народното събрание. Главни действащи лица отново бяха

...
Поредно напрежение в Народното събрание. Главни действащи лица отново бяха
Коментари Харесай

Прекратиха заседанието в НС: „Възраждане“ пак скочиха на Божанков

Поредно напрежение в Народното събрание. Главни настоящи лица още веднъж бяха депутатите от " Възраждане ", които скочиха към парламентарната естрада, когато на нея излезе депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков.

След това депутатите си викат един на различен и се приканват за пердах с изрази като „ К’во се криете, ела, бе! “

Повод за следващо сдърпване беше гласуването дали Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси. Това стана факт със 109 гласа " за ". Подкрепата пристигна от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " ИТН ". " Против " гласоподаваха ПП-ДБ и Българска социалистическа партия. От " Възраждане " бяха в залата, само че не участваха във вота. Вече самостоятелният Радостин Василев също не гласоподава. 

Събрани са доказателства за упражнена мощ против малолетно лице „ за да възбуди полово предпочитание “, показват от обвиняването

Това накара Искрен Митев от ПП-ДБ да вземе думата, с цел да изясни негативния си избор. " Искам да се обърне доста добре внимание, че този избор нямаше да мине, в случай че " Възраждане " гласоподаваха " срещу ". Те не гласоподаваха, с което това гласоподаване мина, което е безспорен израз на лицемерието на цялата им група. Днес ги видяхте - не ги съдете по думите, а по дейностите ", сподели той.

След него на трибуната излезе Явор Божанков, само че от " Възраждане " се развикаха " слизай незабавно от там ", " няма да приказваш ". Квесторите се намесиха и съумяха да обкръжат Божанков, който отговори на " Възраждане ": " Кои сте вие, че да ми казвате по кое време ще приказвам ". Депутатите от " Възраждане " продължиха да се пробват да стигнат до Божанков, който пък снимаше с персоналния си телефон ставащото.

Двамата депутати приказваха един през различен

В последна сметка ръководителят на Народното събрание Росен Желязков беше заставен да прекъсне съвещанието и даде 20 минути отмора. 

След почивката Росен Желязков в профил водачът " Възраждане " Костадин Костадинов от днешното пленарно съвещание. Това провокира гнева на депутатите му, които още веднъж налетяха към трибуната и започнаха да се разправят. Това принуди Росен Желязков да приключи съвещанието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР