Поредно дело срещу „Топлофикация София“ са завели от Булгаргаз, като

...
Поредно дело срещу „Топлофикация София“ са завели от Булгаргаз, като
Коментари Харесай

Булгаргаз отново заведе дело срещу Топлофикация - София

Поредно дело против „ Топлофикация София “ са завели от " Булгаргаз ", като този път искът е за 54 милиона лв.. Изпълнителният шеф на газовата компания Николай Павлов сподели за БНР, че сега просрочените отговорности на столичното сдружение за природен газ възлизат на 105 милиона. Той уточни повода за новото дело на " Булгаргаз " против " Топлофикация-София ": " те не заплатиха дълга по остарялото дело ".

Ето, конкретиката, показана от изпълнителния шеф на газовата компания: " Булгаргаз " заведе дело през юли месец за 71 милиона лв.. Те изплатиха 36 милиона лв., останаха 35 милиона лв., които трябваше да изплатят до седми септември. Получихме писмо от " Топлофикация София “, с което те поемат твърдия ангажимент да се разплатят до 17 септември ". Николай Павлов акцентира, че това писмо е било изпратено до безусловно всички виновни институции - Столичен общински съвет, до всички държавни институции. " След това постъпиха заплащания до 10 милиона, само че в последна сметка те не се изплатиха и " Булгаргаз " беше заставен още веднъж да заведе дело, този път за 54 милиона лв., защото остарялото дело още определението на съда не е влезнало в действие и ние не можем остатъка от дълга да го включим в новото дело ", уточни той.

Целта на делото, както разясни той, е да се обезпечат паричните потоци на " Булгаргаз ", с цел да може да се обезпечат доставките, да се заплатят предплатено на съветския и на азерския снабдител.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сметките на " Топлофикация София " могат да бъдат запорирани,...

" Влизаме в есенно-зимният сезон. Ние сме длъжни да предприемем дейности за събиране на вземанията, в това число и посредством запор на сметки ", уточни още изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР