Поредният трагичен инцидент, в който българска стюардеса загина на международното

...
Поредният трагичен инцидент, в който българска стюардеса загина на международното
Коментари Харесай

​Отново да си напомним, че не трябва да ги търпим​

Поредният драматичен случай, в който българска стюардеса почина на интернационалното летище в Ентебе, Уганда, още веднъж провокира потриване на пръсти в някои електронни " медии ". Без да е ясно изцяло какво се е случило, без изрично да е открита самоличността на умрялата, в първите минути откакто новината обиколи международните организации, у нас тя закупи прегледност. Зловеща, отблъскваща, страховита прегледност .
И това с общителното подпомагане на същите тези " медии ", които употребяват нещастието, с цел да ви подтикват да я консумирате, да се вторачвате в нея и да се храните от екрана с кръв .
Какво си ти, когато публикуваш персонални данни от паспорт на даден човек, без даже да си направиш труда да ги скриеш? Какво си ти, когато една фотография на мъртвец, не те задоволява и решаваш да предложиш на читателите си съвсем цяла изложба? Какво си ти, когато вътре в теб не светват даже мъгляви индикации за морална непорочност пред една покруса?
Аз имам отговор: ти сигурно не си публицист .
Човещината, уважаеми читатели, е въпрос на персонално прочувствено и духовно постижение. Отговорността, когато си поел задачата да информираш - също.
Надявам се, че в действителност в цялост разбирате какъв брой е значимо да не поносим сходно " новинарско наличие " и по какъв начин би трябвало да приказваме непрестанно за хигиената в медиите - от почитание към следващия умрял, от почитание към обществото ни.
Автор : Румен Скрински
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР