Поредният провал за завършен на Brexit безспорно е една от

...
Поредният провал за завършен на Brexit безспорно е една от
Коментари Харесай

Brexit - как ще свърши най-смешната политическа сага?!

Поредният неуспех за приключен на Brexit несъмнено е една от най-важните вести на миналата седмица. И, несъмнено, реакциите стават все по-смешни. Поредната - английският министър председател Борис Джонсън прати писмо до Европейска комисия за второ отсрочване на Brexit, само че отговарящият по въпросите на Brexit английски министър Майкъл Гоув си сподели в прав текст по какъв начин това писмо, казано в жанр " Бойко Борисов ", е Пунта Мара - то единствено по този начин си е пратено, от учтивост, тъй като Борис щял да приключи Brexit на 31 октомври.
Щом нещата са към този момент до тази фаза, дано дадам няколко разновидността по какъв начин ще свърши всичко - тъй като на всички им писна от тази подигравка. Не изисквам да са реалистични - само че не е реалистично и английският министър председател да приказва по какъв начин няма да извърши закон, обаче ето на - това става, като че ли българските порядки добре са хванали корен и на Острова:
1. За несъблюдение на закона за отсрочване на Brexit, английският парламент взема решение, че Джонсън е направил държавна измяна - значи пожизнен затвор. А тъй като куртоазията е типична линия на английския темперамент, на всеки няколко месеца се подава искане за отсрочване на Brexit - и по този начин до края на света.
2. След като няма да слуша Народното събрание, Борис Джонсън довършва започнатото - разпусна Народното събрание вечно, вади Англия от Европейски Съюз на 31 октомври и по този начин стартира най-щастливата политическа приказка - имало едно време една Англия, водена от един рус чичко, за който даже личните му чичковци разправяха, че не можел да ръководи дори конюшня.
3. Понеже е пъзльо, на Борис не му стиска да не изиска пролонгация на Brexit. Съответно, подава оставка. На власт идва Найджъл Фарадж. След три месеца Англия отново желае отсрочване.
4. Провежда се втори референдум. Искащите Brexit отново печелят - с един глас разлика! Разбира се, той е на кралицата. Всичко почва през цялото време!
5. На Европейски Съюз му писва и на 31 октомври изключва Англия. Обаче не може - пъзльовци са, а и в Договора за Европейски Съюз не е планувано такова нещо, тъй че би трябвало незабавно да го трансформират, обаче Обединеното кралство още е член и ще гласоподава на инат срещу - а би трябвало единогласие. Смешно, нали?!
6. Нещо друго, за което не мога в този момент да се сетя, тъй като им доскуча. Точно както на всички им писна от Brexit. Защото поуката от референдумите е следната - не може да се ползват от дъжд на вятър, тъкмо както не може да си добър водач, в случай че караш един път годишно. Референдумът е инструмент, който работи единствено тогава, когато има табиет към него. Започваш от по-малкото - локални референдуми, за дребни въпроси и чак когато хората свикнат защо носят в действителност отговорност, тогава стигаш по-високо - там, където е Швейцария. Понеже британците не го направиха, да се разправят в този момент с ирландците - който не знае какво става в такива случаи, просто да се върне 30-тина години обратно. С две думи - става Пунта Мара!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР