Поредният протест “Сърбия срещу насилието ще се състои тази вечер,

...
Поредният протест “Сърбия срещу насилието ще се състои тази вечер,
Коментари Харесай

Заради масовите стрелби: Пети пореден протест „Сърбия срещу насилието“ свиква опозицията в Белград

Поредният митинг “Сърбия против насилието ” ще се състои довечера, когато се навършва тъкмо един месец от всеобщата пукотевица в учебно заведение в центъра на Белград. При нещастието бяха убити общо 10 души, множеството от които деца.

Депутата от Народната партия Мирослав Алексич сподели, че пред сръбския парламент ще бъде издигната естрада, откъдето ще бъдат направени обръщения. След тях призоваваме жителите да създадат обръч към постройката на президентството, сподели Алексич, като добави, че всички протестиращи ще имат опция да оставят обръщение за сръбския президент Александър Вучич. На предходните манифестации, недоволните обявиха, че няма да спрат.
Ако не изпълнят настояванията ни, няма да си тръгнем отсам. Ще бъдем тук, в случай че се наложи, всеки ден, всяка седмица. Но в случай че не изпълнят настояванията ни, за Вучич няма да е значимо, че 150 000 души остават на улицата без значение от времето.
Mилица Томич, протестиращ

Протестът, който ще бъде пети подред, ще продължи до 21 часа.

На 3 май в учебно заведение в Белград младеж умъртви с револвера на татко си осем възпитаници и охранител и рани още седем души. По-късно момиче умря от раните си в главата. Ден по-късно двадесетгодишен юноша стреля случайно по хора в две села южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14.

Междувременно Делегацията на Европейския парламент, водена от Владимир Билчик и Матяж Немец, е в Белград 2 дни в границите на нов кръг от парламентарния разговор, с който институцията поддържа демократичните действия в Сърбия, съобщи белградската организация Бета. Членовете на делегацията на Екологичен потенциал поставиха цветя пред учебното заведение, в което стана първата пукотевица и отдадоха респект към жертвите на всеобщите убийства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР