Поредният материал от рубриката „Сутрешното руско зло”. Американското водещо издание

...
Поредният материал от рубриката „Сутрешното руско зло”. Американското водещо издание
Коментари Харесай

The Washington Post: Да се ненавижда Русия е като да караш велосипед

Поредният материал от рубриката „ Сутрешното съветско зло”. Американското водещо издание пояснява за какво руснаците въпреки всичко са нападнали бедните американци посредством реклама във Facebook и се замисля, че „ други могат да гледат на горещата религия в нашето предимство и нравственост като на горделивост”.

Докато в света кипят пристрастености във връзка на Украйна, Сирия, Иран, КНДР и новия вихър, Съединени американски щати не престават настойчиво да се борят с съветската интервенция. Вярно е, че в този момент „ вероломното нахлуване на 100 милиона злобни хакери” се е съкратило до реклама във Facebook, само че и това е нанесло по ранимите души на американците най-жесток удар, който ги е заставил да зададат един от основните нови безконечни въпроси: „ А нас за какво?”.

Рекламата във Facebook, която Русия е купила в интервала на президентската акция от 2016 година и която Конгресът сподели през май, свидетелства за очевидното желание на Русия да нанесе значителен ущърб на Съединени американски щати и това би трябвало да накара американците да изпитат позор и отсега нататък да бъдат деликатни. Тази реклама също по този начин стана за американците явен сигнал за желанията на съветския президент Путин: в случай че вие пречите на мен, аз ще преча на вас.

Ние сме станали изключително уязвими пред операциите в обществените мрежи, губейки надзор над нашите страсти и пристрастености и с помощта на нашата лична наивност. Освен това, непрекъснатите нападки на президента Тръмп против Средства за масова информация и готовността на неговите поддръжници да подхванат този сигнал, са подкрепили ползите на Путин и на неговите сътрудници. За да се проникне в съзнанието на американците не е належащо да си талант, тъй като това е елементарно. Ако сте били съществено обезпокоени от казуса с имиграцията, вие евентуално сте видели във Facebook рекламата с надпис „ За нашествениците вход забранен”. Или в случай че са ви близки концепциите на расизма, вие евентуално сте видели покрития с байрак ковчег с надпис „ Още едно шокиращо нахлуване против служител на реда, осъществено от деятел на придвижването (Black Lives Matter)”. Ако сте били уверени, че победа на Хилари Клинтън ще стане начало на ера на безбожие, напълно евентуално вие сте видели реклама, в която Исус се бори в ръкопашен пердах със сатаната. Сатаната споделя: „ Ако аз печеля, печели Клинтън!”. На което Исус дава отговор: „ Това няма да стане до момента в който аз съм в положение да попреча!”.

Без да става от креслото Путин е в положение да прониква в душите на американците, да затвърдява в тях предубеждения и да им внушава разнообразни хрумвания, с цел да образува дух на епохата, или – което е за предпочитане – навалица. Няма никакви подозрения, че на него му харесва усетът на такава власт. Въпреки че Путин изрично не харесва Клинтън, към този момент остава неразбираемо по какъв начин той се отнася към Тръмп. Руски скрит план? Несъмнено, само че с времето наподобява все по-вероятно, че – в случай че изключим няколко неумели опита на екипа на Тръмп да открие компромат за Клинтън – в този скрит план са взели участие съвсем извънредно руснаци”, се споделя в материала на The Washington Post.

И по този начин, съвсем тригодишната история с „ намесата в изборите за президент на САЩ” в този момент се сведе до реклама във Facebook, в която е тъкмо показана рекламата от предаванията на американския филиал на канала RT, където в действителност се говореше за животрептящите за американците тематики: усилването на миграцията, както белия, по този начин и черния расизъм, а по този начин също разложението на моралните устои. Трябва да се каже, че RT писа и снима за това надалеч по-меко, в сравнение с канал Инфоуорс, само че RT е отговорен, тъй като е учреден от руснаци, които е признато да бъдат ненавиждани по този начин, както се кара велосипед.

Американските „ стихия и натиск”, ориентирани против Русия, съдържат детайл на известна предумишленост. „ Да се ненавижда Русия е все едно да се кара велосипед”, смее се Нина Хрушчова, внучка на някогашния руски водач Никита Хрушчов и професор в региона на интернационалните връзки в Новата школа в Ню Йорк. От момента на избирането на Тръмп тя приказва за това, че Русия се пробва да покаже слабите места на Америка и да показва какъв брой елементарно Путин може да упражнява своята власт, дори без да оказва никакъв натиск”, продължава описа си американското издание.

Тук би трябвало да се означи, че в Новата школа в Ню Йорк професор Нина Хрушчова преподава чудния предмет на име агитация. „ По нейния закачлив израз, „ занимава се с пропаганда”, както в миналото нейният популярен дядо. Само че, за разлика от Никита Сергеевич, тя залага не на комунизма, а на демокрацията”, описват локалните Средства за масова информация за живеещата в Съединени американски щати към този момент 20 години внучка на генералния секретар.

Собствено, по-нататък думите са непотребни – госпожата отработва своите сребърници, продължавайки почтено да споделя на американците за „ ужасната Русия”, където тя е имала от деня на раждането си сандвич с черен хайвер. Въпреки че забележката за патологичната злоба си коства да бъде запомнена – това частично послужи на тези, които раздуха абсурда с хакерите. Американците са привикнали, те са научени, че Русия е неприятна и незабавно им дадоха опция да се убедят – ами вижте Facebook. И това, че десетки, дори стотици постове там, въобще не могат да се съпоставят със същата такава интервенция на един Макфол, който намерено призна, че е финансирал опозицията в Москва за Путин да не бъде позволен до избори, малко интересува американците: не би трябвало да се бърка страната на „ демокрацията и свободата на словото” с тоталитарна Русия, в Русия може да се дава ефир на русофобите, а тук е „ свобода” и не може да има две отзиви. Впрочем, дори във Washington Post тук-там се прокрадват подозрения, че не всичко е по този начин еднопосочно.

Пренебрежението на президента Обама към Путин, а също рецензията на изборите в Русия от страна на тогавашния държавен секретар Клинтън, евентуално са заставили Путин да им отговори по собствен метод. По мнението на Хрушчова, Путин не счита, че е постъпил погрешно. Що се отнася до елементарните руснаци, те намират протичащото се за много занимателно. По нейните думи, нейните някогашни сънародници или обичат, или ненавиждат Америка – трети вид се среща доста рядко. Като цяло, те просто не схващат за какво американците по този начин упорито се опияняват от своята фамозна изключителност.

Много страни следиха по какъв начин ние сме лъгали и намесвали в техните вътрешни работи. Те виждаха по какъв начин ние нахлуваме на територията на други страни и сътворяваме военни бази. Другите могат да считат нашата кипяща религия в нашето предимство и нравственост за надменност. В последна сметка всички желаят почитание към себе си и най-вече желаят това диктаторите и такива определени по непочтен метод президенти като Путин. А ние разбираме, че те са подготвени да създадат на практика всичко, с цел да го получат”, заключава изданието.

Въобще последният абзац би трябвало да бъде изрязан и подложен в рамка. Там, където се приказва за кипяща религия в предимство над другите и „ добродетел” по пътя на лъжата, нашествията и основаването на военни бази. Но диктатори са постоянно Путин и сходните на него. Собствено, това приказва въобще за цялата политика и връзките на Съединени американски щати с останалия свят – определена нация, която може просто ей по този начин да се появи в Пекин, Техеран, Берлин, Москва, да преметне крайник върху крайник и да диктува ултиматуми, заявявайки за „ удачните условия за преговори” и нито един път да не разбере за какво тези „ диваци” не се възхищават от тях.

И работата надалеч не е в горделивостта, въпреки че и в нея също. Фактически нито китайците, нито руснаците, нито персите, са американофоби. На множеството хора там им е все едно кой за какъв се счита зад океана – в случай че желаят да се разгласят за олимпийски богове. Проблемът е, че своите мечти те придвижват в действителността, започвайки да работят като „ избрани” и да вземат решение кой да живее и кой по кое време да умира, т.е. занимават се с открита интервенция в живота на всички поданици на планетата, от африканските пигмеи до Русия. Каква реакция чакат Съединени американски щати от тези, които те атакуват във боен, политически, или информативен проект. Това не провокира нито злоба, нито надменност, а предпазен инстинкт. Изглежда е самоотбрана – прекомерно тривиално нещо, само че както виждаме, от другата страна, където в мозъците е нарисувана „ страната на справедливите светли елфове” и „ някаква територия, която би трябвало да се цивилизова”, азбучни истини са невалидни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР