Поредният исторически пътен ремонт в София приключва с голямо закъснение

...
Поредният исторически пътен ремонт в София приключва с голямо закъснение
Коментари Харесай

900 000 лева глоба за забавянето на трамвай 5

Поредният исторически пътен ремонт в София завършва с огромно забавяне и санкции. Заради забавянето на реконструкцията на трасето на трамвай номер 5 в София изпълнителят ще бъде санкциониран с 900 000 лв.. Това е 10 на 100 от цената на ремонта на сектора, който коства към 10 милиона лв.. От общината са пресметнали, че срокът не е спазен с 90 дни, въпреки че в началото се очакваше ремонтът да е приключен още напролет и действително графикът е занимателен с шест месеца.
Петицата ще тръгне от през днешния ден по трасето от пл. " Македония " до трамвайно ухо " Бъксон ", заяви зам.-кметът Ангел Джоргов.
Цялостно е сменен релсовият път, контактната мрежа, построени са нови перони, инсталирани са спиркови навеси. Пренаредена е паважната настилка и гранитните бордюри по двете местни платна на бул. " Македония ", сменени са асфалтовите настилки по ул. " Алабин ", ухо " Съдебна палата " и пл. " Македония ", напълно са актуализирани тротоарните настилки. На бул. " Македония " до Руски монумент е построен нов линеен парк. Линията ще бъде обслужвана с нови 13 трамвайни мотриси, като се чака доникъде на идната година да дойдат още 29. Новите нископодови мотриси " Песа ", полско произвеждане, ще стигат от Съдебната палата до обръщалото на бул. " Братя Бъкстон " за 14 минути.
Предстои затваряне за главен ремонт на трасето на трамвай 5 до " Княжево ". Затова е обезпечена заместващата автобусна линия 5ТМ, която ще се обслужва от шест рейса през 7-9 минути.
Вторият сектор ще коства 30 млн. лева без Данък добавена стойност и е със период за осъществяване април 2023 година Ако има закъснение по виновност на изпълнителя, ще бъде наложена санкция до 10% от цената на целия контракт, сподели Джоргов.
По обновеното трасе ще се движи и трамвай 4, който идва от кв. Орландовци-Централна гара-бул. " Христо Ботев " и ще се включва при площад " Македония " в посока бул. " Цар Борис Трети ". Неговият период ще е 10 минути.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР