Поредният голям китайски строителен предприемач - Shimao Group, изпадна в

...
Поредният голям китайски строителен предприемач - Shimao Group, изпадна в
Коментари Харесай

И тази китайска строителна компания е пред фалит. Дължи над $1 милиард

Поредният огромен китайски строителен бизнесмен - Shimao Group, изпадна в дългова рецесия и не може да погаси отговорностите си в разер на повече от $1 милиард, написа CNN Business. По този метод компанията нанася нов голям удар на изпитващия усложнения заможен бранш на втората най-голяма стопанска система в света.

Базираният в Шанхай заможен колос не е съумял да изплати лихви и главница по емисия облигации на стойност $1 милиард с падеж предходната неделя, излиза наяве от съобщение на компанията до Хонконгската фондова борса. По емисията облигации няма гратисен интервал за главницата. Това е първото пропуснато заплащане по деноминирани в долари облигации от страна на Shimao, която се бори със засилващия се финансов напън от месеци насам.

Китайксият заможен бранш минава от една рецесия в друга от 2020 година, когато Пекин стартира да подхваща ограничения против прекомерно огромната задлъжнялост на строителните компании в опит да ограничи задълженията им и покачването в цените на парцелите. Проблемите ескалираха доста предходната есен, когато Evergrande - втората най-голяма строителна компания в страната, стартира да изпитва усложнения с набирането на средства за заплащания към своите кредитори. Това е най-задлъжнялата китайска строителна компания досега със отговорности за към $300 милиарда.
 Затъналата в задължения за над $22 милиарда Evergrande има проект за преструктуриране
Затъналата в задължения за над $22 милиарда Evergrande има проект за преструктуриране

Китайската компания прикани за самообладание

Междувременно, Evergrande приготвя огромен проект за преструктуриране на отговорностите си, предвождан от държавното управление. Строителната компания възнамерява да показа предложенията си преди края на месец юли тази година.

Shimao Group има голямо количество отговорности с падеж през 2022 година, включително облигации на стойност $1.7 милиарда, които са благосъстоятелност на задгранични вложители, както и " обилни " офшорни банкови заеми, съгласно Moody`s. През март компанията разгласи, че по нейни оценки чистата й облага за 2021 година е паднала с към 62% на годишна база, значително поради локдауните в Шанхай.

Строителната компания е учредената през 2001 година от бизнесмена Хуй Уинг Мау. Shimao строи огромни жилищни планове и хотели в цялата страна. Тя има Shanghai Shimao International Plaza - един от най-високите небостъргачи в света, който се намира в сърцето на Шанхай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР