Поредните публикации във Фейсбук разкриха огромните поражения, настъпили само в

...
Поредните публикации във Фейсбук разкриха огромните поражения, настъпили само в
Коментари Харесай

Щетите от урагана: Управлението на ГЕРБ - калпаво саниране, скалъпени ремони и прибрани милиони от оперативни програми!

Поредните изявления във Facebook разкриха големите провали, настъпили единствено в столицата след уруганния вятър в събота и неделя. "Умелата " ръка на ГЕРБ в строителство и поправки, само че в действието прибиране на пари, а не осъществяване на строителна активност по правила и правила. Случаите, които ще ви покажем са резултата от безхаберието на хората на Борисов, които си занят добре урока - лапаме пари от всички вероятни източници, имитираме активност, безмислен труд кипи, режем ленти, а когато вятърът задуха...лъсва цялата им незаконна скица.

В групата "Забелязано в София " Габи Тодорова е написала: "Паднала външна изолираност на физкултурен салон в 55 СУ " Петко Каравелов "

Пораженията са от мощният вятър. "



Столично 138 учебно заведение също осъмна с провали,които са можели да убият дете, написа Тони Т. във Facebook и разгласява фотография.



Кога бе ремонтирано учебното заведение?

138 СОУ е едно от деветте учебни заведения, в които се извършва плана „ Реализация на капиталови действия за понижаване на потреблението на сила в девет учебни заведения на територията на региони „ Илинден”, „ Студентски”, „ Красно село”, „ Връбница”, „ Искър”, „ Нови Искър”, „ Възраждане”, „ Слатина”, „ Кремиковци” на Столична община”. Това се случи през 2102 година

На инспекция по ремонтните действия персонално върви не какъв да е, а зам.-кметицата по строителството на Столична община Ирина Савина.

Проектът се извършва по Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Операция 1.1 „ Социална инфраструктура”, Схема „ Подкрепа за използване на ограничения за енергийна успеваемост в общинска просветителна инфраструктура в градските агломерации”.

Строително-ремонтните действия включват замяна на дограма, топлинна изолираност на външни структури и детайли, в това число външни стени, покриви и подове; главен ремонт, рационализация или замяна на абонатни станции/котелни стопанства или прилежащите им уреди, въвеждане на енергоспестяващо осветяване

Общата стойност на плана е 8 462 712,94 лева, от които 4 970 956, 06 лева безплатна финансова помощ и 3 491 756, 88 лева лично съфинансиране от Столична общин а.

Припомняме, че през вчерашния ден Би Нюз осведоми за различен случай на "жертва " напразно: съборена голяма структура топлоизолация на жилищен блок в столицата, евентуално лепена с... лепило за дюбели - това е равносметката след ураганния вятър, обхванал страната от през вчерашния ден насам. Поредното скандално развиване на некачественото саниране - “подарък” от страната, се случва в столичния квартал “Надежда 2”.

Масивният пай строителна изолираност се сринал единствено две години откакто блок 262 е саниран. Излетялата структура е за близо 300 000 лв.. Живущите се съмняват в качеството на строителството, което съгласно тях “куца” в цялата страна, а експерти, пристигнали на място установяват, че изолацията е лепена с... лепило за дюбели. И това изцяло изяснява невъзможността й да удържи на мощния вятър. По знамение убити и потърпевши няма, а това е единствено част от картинката пред блок 262.



Коя е Ирина Савина?



Тя заплаши общинските съветници, че в случай че не гласоподават следващата инжекция за концесионера Софийска вода, Европейски Съюз ще отреже 55 милиона по програмата ИСПА на София, откакто спря 76 млн. на цяла България и това провокира стихия против държавното управление.
Още по-лошата вест е, че до 2013 година цената на водата скочи двойно. Загубите по мрежата са 61% от подаваното и плащано от хората количество. Но заместител - кметицата не може да се оправи с контрлола върху концесионера.
Преди да стане кмет, Бойко Борисов беше заречен, че ще изгони и този концесионер, а и Волф и ДИТЦ, които очевидно во веки веков ще чистят града.
Другият огромен кахър на заместител – кметицата е безогледното изсичане на дървета и строителството без проект, улици и друга инфраструктура. През 2008 година при нея идва сигнал за отрязването на цяла гора край 4-и километър.
Това не е единственото място в София, където безконтролната сеч е реалност. Същото продължава и в горната част на Южния парк, в Борисовата градина.

Дамата, определена от Бойко инцидентно за негова заместничка, заради липса на специалист в екипа му, влиза в общината едвам на 28 години. Тя е родом от Видин, където е работила като кореспондентка в локални медии и катко секретарка на регионалния шеф. След като приключва журналистическия факултет на СУ, стартира работа в пиаротдела на Майкрософт. И кой знае за какво генералът я назначава при започване на първия си мандат за заместител – кмет по строителството и вложенията – най-важният сектор за авариралата откъм инфраструктура София, която и към днешната дата е на същото състояние, както и при постъпването на амбициозната видинчанка на поста.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР