Поредните продукти от рециклирана пластмаса, които Kaufland България предлага на

...
Поредните продукти от рециклирана пластмаса, които Kaufland България предлага на
Коментари Харесай

Kaufland разширява устойчивия си асортимент

Поредните артикули от рециклирана пластмаса, които Kaufland България предлага на пазара, са саксии за цветя, които са включени в асортимента на веригата от тази седмица.

Саксиите са направени от пластмасови боклуци, които са сортирани, почистени и раздробени, с цел да се претопят и преработят в пластмасов гранулат. Впоследствие гранулатът е употребен за основаване на нови, висококачествени артикули, измежду които разнообразни артикули за бита, като саксиите за цветя. Саксиите се оферират в разнообразни цветове и размери в хипермаркетите на веригата в цялата страна до привършване на количествата.

От 2020 година Kaufland предлага на клиентите разнообразни артикули от рециклирана пластмаса, като беше измежду първите със спортна сбирка, създадена по устойчивия метод. Впоследствие в асортимента на веригата бяха включвани лимитирани артикули за домашни любимци от рециклирана пластмаса, кутии за предпазване и други артикули за бита.

Предложенията са в подтекста на устрема на компанията да развива резистентен подбор и част от нейните задължения по тактиката RЕset Plastic на групата Schwarz, от която е Kaufland. Нейните цели са за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки.

Kaufland има ангажимент да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година, да направи пластмасовите опаковки на личните си марки артикули 100% рециклируеми и да включи приблизително 25% рециклат в опаковките на същите тези артикули. Kaufland към този момент регистрира спад от 27% в използването на пластмаса за 2021 година, с което компанията на световно равнище преизпълни с четири години авансово заложените проекти в RESet Plastic тактиката.

Повече информация по тематиката може да намерите на:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР