Поредни инициативи в защита на Национален парк Пирин ще бъдат

...
Поредни инициативи в защита на Национален парк Пирин ще бъдат
Коментари Харесай

В защита на парк Пирин - почистване, концерт и събиране на подписи

Поредни начинания в отбрана на Национален парк " Пирин " ще бъдат извършени през днешния ден, 20 юни, напомнят от " За да остане природа в България ".
От 19:00 часа ще има концерт на бул. " Цариградско шосе " 73, с който ще бъдат отпразнувани 20 години високопланинско разчистване в България. А акция по разчистване на Национален парк " Пирин " ще се организира в интервала 25 август - 2 септември! Акцията ще се организира в региона на хижите " Яне Сандански ", " Синаница ", " Спано поле " и " Вихрен " и е проведена е от Екологично съдружие " За Земята ".
Отново в през днешния ден, в Благоевград продължава събирането на подписи в отбрана на Национален парк Пирин пред " Ларго мол " на пл. " България " - от 18:30 часа. Това е 24-тият път, в който жителите излизат в поддръжка на Пирин, напомнят от " За да остане природа в България ".
Припомняме, че при започване на седмицата стана ясно, че екоминистърът Нено Димов е бил на еднодневно посещаване в Париж, където е провел обяд в постройка на ЮНЕСКО. Следващата седмица - в интервала 28-29 юни, се чака гласоподаване на проекторешението на Комитета за международното завещание към ЮНЕСКО по отношение на признатия с огромната поддръжка на Димов нов План за ръководство на парк " Пирин ". В проекторешението се споделя българското държавно управление да не ползва измененията в настоящия проект за ръководство на Пирин, до момента в който той не се подложи на екологична оценка. Също по този начин се желае да се направи цялостна екологична оценка на плана за нов проект за управлениеи се приветства решението на Върховния административен съд от май 2018 година, с което беше анулирано утвърждението на актуализацията на настоящия проект от страна на екоминистерството, без да се направи екологична оценка. Българското държавно управление би трябвало да показа екологичната оценка на проекта за инспекция от страна на ЮНЕСКО, когато тя стане подготвена, гласят още текстовете на проекторешението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР