Поредната проверка на енергийния регулатор по повод оплаквания на столичани

...
Поредната проверка на енергийния регулатор по повод оплаквания на столичани
Коментари Харесай

КЕВР обясни жалбите срещу ноемврийските сметки за парно с неинформираност и студ

Поредната инспекция на енергийния регулатор във връзка недоволства на столичани от високи ноемврийски сметки за парно завърши както всички досегашни – без открити нарушавания на общинската " Топлофикация София ". В петък Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) одобри отчета от осъществената инспекция след тъжби на софиянци, за която още предходната седмица, че е завършила с заключения в поддръжка на оповестените от нея аргументи за високите стойности –.

КЕВР осведоми, че е открила, че потреблението на толинна сила от клиентите на сдружението през ноември 2020 година е нараснала с 40.74% по отношение на същия месец на 2019 година Средномесечната температура през ноември 2019 година е била +9,6 градуса, а година по-късно е била +5,3 градуса или с 4.3 градуса по-ниска. Освен това от отоплителният интервал 2020 година – 2021 година е почнал на 28 октомври 2020 година, до момента в който предходният е стартирал на 5 ноември 2019 година

Така, въпреки цената на парното да е 82.09 лева./МВтч или с към 10 лв. по-ниска от предишния ноември, сметките са много по-високи поради по-високото с 40% ползване

Фактор за нарасналата потреблението на топлинна сила е множеството хора, работещи от у дома и отдалечената форма на образование на учениците, написа в мнението на комисията, която безусловно повтаря обясненията на топлофикационното сдружение от преди месец.

Регулаторът показва, че не е открил нарушаване на общите условия за продажба на топлоенергията, както и на използването на избраните цени на топлинната сила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР