Поредната порция от документи бяха публикувани през тази седмица по

...
Поредната порция от документи бяха публикувани през тази седмица по
Коментари Харесай

Sony разглежда Call of Duty като жизнено важна игра за PlayStation

Поредната порция от документи бяха оповестени през тази седмица във връзка с договорката сред Microsoft и Activision Blizzard, а източник на информацията беше Комисията по пазарите и конкуренцията на Англия (Competition and Markets Authority, CMA). От изнесените материали излиза наяве, че съгласно Sony лишаването на притежателите на PlayStation от достъп до Call of Duty освен ще стопи съществено потребителската база на конзолата, само че и ще попречи на компанията да финансира основаването на видеоигри в бъдеще. Според Microsoft обаче, CoD нито е нещо особено, нито „ неповторим “ артикул и считат, че страховете на Sony са мощно пресилени.

По-рано тази година от Редмънд показаха, че дори всички месечни дейни играещи Call of Duty изоставен PlayStation, Sony отново ще могат да се похвалят със доста по-голяма потребителска база от тази на Xbox. Това изказване се оспорва от японската компания и твърди в документите, изпратени към CMA, че в действителност, в случай че се случи едно сходно събитие, то PlayStation ще остане с надалеч по-малко консуматори от тези на Xbox.

Официалното мнение на Microsoft е, че Sony имат близо 60 милиона месечни консуматори, което е повече от два пъти месечната потребителска база на Xbox. Въпреки това Xbox, считат те, се явява витален съперник на PlayStation и затова Sony биха останали такива. Но в случай че бъдат лишени от CoD, настояват японската компания, тяхната дарба за инвестиция в нови игри ще бъде осакатена, което на собствен ред ще даде в допълнение преимущество на Xbox пред PlayStation.

По отношение на довода на Microsoft, че CoD не е нещо неповторимо и особено, те привеждат статистика от Xbox геймърите, съгласно която те играят колкото време CoD игра, колкото са играли FIFA, Minecraft, GTA V, Rocket League и други

Според Sony сравненията тук са неуместни, тъй като Activision обезпечава един непрекъснат цикъл на издаване на ново наличие, работи с голям брой студиа, лоялни са към своите играчи и отделят обилни запаси, като всяка една нова игра от сериите разполага с бюджет в порядъка на $300 милиона. На собствен ред Microsoft отвърна, че магазините на Valve и Nintendo съумяват да са конкурентни на пазара, въпреки и да са лишени от поредицата. Само че Nintendo, пишат Sony, упражняват напълно друг бизнес модел и имат за цел друг пазар. В този смисъл, Microsoft се пробват да трансфорат Sony в Nintendo и по този метод да ги създадат по-малко конкурентни на Xbox, счита японската компания.

В заключителните доводи на Microsoft против тези на Sony, представени от, американската компанията декларира, че дори и да има възможност PlayStation да остане без CoD, а идващото потомство конзоли ще излезе не по-рано от 2028, Sony имат задоволително време да излязат с конкурентен на Call of Duty артикул.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР