Поредна серия скандални обвинения срещу хора от обкръжението на турския

...
Поредна серия скандални обвинения срещу хора от обкръжението на турския
Коментари Харесай

Калашници за верни на Ердоган: нови разкрития на мафиотския бос Пекер


Поредна серия скандални обвинявания против хора от обкръжението на турския президент Ердоган: раздавал ли е оръжие на цивилни вътрешният министър Сойлу, както твърди избягалият в Дубай мафиотски необут Пекер?

Седат Пекер (вляво) упреква в тежки грехове вътрешния министър Сюлейман Сойлу

Мафиотският необут Седат Пекер не стопира: от седмици той сипе, с което провокира безредици в цялата страна. В своите видеа, които неотложно станаха вирални в YouTube, той насочва извънредно тежки обвинявания към политици от ръководещата класа и техни доближени: за съучастничество в убийства, изнасилвания, търговия с опиати, корист с власт и други.
Редакцията предлага
Този път той избра за естрада Туитър и провокира ново политическо земетресение: след а, турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу е провел раздаването на автомати „ Калашников " на цивилни жители. В акцията е взел участие и Осман Томакин, заместник-председател на младежка организация към ислямско-консервативната Партия на справедливостта и развиването (ПСР), твърди Пекер.

„ Правителството би трябвало да даде пояснения "

„ Изявленията на Седат Пекер демонстрират, че държавното управление е раздавало оръжие на своите поддръжници. Той споделя също, че автоматите са били предоставени на Осман Томакин, тогавашния заместник-шеф на една младежка организация към ПСР. Правителството би трябвало да даде пояснения ", споделя Мехмет Тюм. Бившият народен представител от опозиционна Републиканска национална партия се е занимавал интензивно с тематиката за противозаконните оръжия в Турция.

Разкритията на Пекер наливат вода в мелниците на опозицията. От опита за прелом през 2016-а година насам Републиканската национална партия се пробва да обясни какво се е случило с оръжията, изчезнали след протеста. Тюм по този начин и не е получил отговори на въпросите си от вътрешното министерство, а дали в този момент - въз основа на - прокуратурата ще стартира следствия за въоръжаването на цивилни жители, не е известно.

На прицел: вътрешният министър Сойлу

В центъра на разкритията на мафиотския необут, който в това време избяга в Дубай, е най-много вътрешният министър Сюлемайн Сойлу - в действителност някогашен сподвижник на Пекер. Министърът предизвестил Пекер, когато започвали следствия против него, след което мафиотът напуснал Турция и се открил в Дубай. В знак на признателност Пекер оказал поддръжка за кариерата на министъра, твърди мафиотът.

Покрай непрестанните офанзиви в YouTube обаче. Опозицията непрекъснато желае неговата оставка, а той упорства, че изказванията на Пекер са цялостни неистини, част от огромна акция за оклеветяване на Турция.

Дистанцира ли се Ердоган от своя министър?

Много оръжие е изчезнало след опита за прелом, твърди опозиционният политик Мехмет Тюм

Откакто Пекер стартира да разгласява своите видео-послания, Сойлу не е бил забелязван в президентския замък. Но в този момент в Туитър Пекер помести фотография, на която Сойлу и Ердоган са дружно на среща с майки от Диарбекир - за мнозина наблюдаващи знак, че постът на Сойлу въпреки всичко не се клати.

Той обаче не би трябвало да се радва прибързано, заплашва Пекер, защото се готвят и последващи разкрития. „ Ще те нападам на толкоз сензитивно място, че ще загубиш разсъдъка си ", заканва се той. Дори изявленията на Пекер да са единствено метафорични, той най-вероятно счита, че краят на вътрешния министър наближава.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР