Поредна рокада на служебния кабинет „Янев“. Шефката на НАП Галя

...
Поредна рокада на служебния кабинет „Янев“. Шефката на НАП Галя
Коментари Харесай

Кабинетът освободи шефката на НАП


Поредна рокада на служебния кабинет „ Янев “. Шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова е освободена от служба и на нейно място е назначен Румен Спецов. Решението е взето от Министерския съвет.

През последните години той е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство.

" Румен Спецов е висококвалифициран специалист с над 10 години опит в Национална агенция за приходите, както и с експертиза в региона на данъчната политика и законодателство и отбраната на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия " Д.А. Ценов " – Свищов, със специалности " Икономика и търговия " и " Вътрешен финансов надзор ", както и Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност " Защита на националната сигурност ". В интервала 2009 година – 2015 година е работил в Централното ръководство на Национална агенция за приходите, а от 2001 година до 2006 година е работил в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – Добрич. През последните години е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство ", пишат от пресслужбата на държавното управление.

През последните няколко години Национална агенция за приходите се забъркваше в съществени кавги. Последният скандал бе обвързван с изплатените на чиновниците на организацията бонуси върху заплатите, до момента в който множеството българи понасяха последствията от пандемията.

Сдружение БОЕЦ получи от Национална агенция за приходите информация по Закона за достъп до социална информация, съгласно която раздадените спомагателни хонорари в организацията през 2020 година са в размер на 30 млн. лева, което прави приблизително по 322 лева на месец на чиновник.

Национална агенция за приходите провокира съществено неодобрение измежду дребния и междинния бизнес поради противоречивата разпоредба за касовите апарати, теча на персоналните данни на 5 милиона българи през 2019 година, както и съмненията, че организацията се изполва като бухалка против избрани компании.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР