Поредна нощ на удари в Киев - няколко руски ракети

...
Поредна нощ на удари в Киев - няколко руски ракети
Коментари Харесай

Специално за БНТ: Бруно Бекман от Киев за последните руски удари

Поредна нощ на удари в Киев - няколко съветски ракети са изстреляни против украинската столица. Загинали са минимум трима души, измежду които и дете. За нощта в Киев особено за Българска национална телевизия - белгийският публицист Бруно Бекман.

В дребните часове на нощта Русия изстрелва няколко ракети " Кинжал " против Киев. Украинските Противовъздушна отбрана системи съумяват да ги смъкват, само че парчета от тях поразяват два квартала. В столицата е и белгийският публицист Бруно Бекман.

" Тази нощ системите за въздушна паника се включиха в 2:53 ч. локално време. Последваха доста, доста мощни детонации в 2:59 ч. Киев беше подложен на въздушна офанзива за 18-и път единствено за месец. Очевидно това е възмездие за скорошната офанзива с дрон против съветската столица Москва ", съобщи Бруно Бекман, публицист.

Сериозни материални вреди и жертви в два киевски квартала. Още в първите минути, откакто зазвучават сирените, хората побягват към бомбоубежищата. Някои от тях стигат, единствено с цел да открият, че вратите са заключени. Загиват момиченце на 11 години, майка ѝ - на 34, както и 33-годишната брачна половинка на Ярослав.

" Чухме сирената и хукнахме към убежището. Имаше доста дами и деца. Детенцето ми се избави, само че брачната половинка ми почина. Бях ги оставил единствено за малко - да помоля да отворят вратата на убежището. Тогава се е случило ", съобщи Ярослав.

" Останахме извън. Ракета удари и поликлиниката - тъкмо до детската градина ", съобщи Катерина, жителка на Киев.

Ранени са над 15 души, измежду които и 5-годишно дете. Часове след офанзивата хората не престават да се опасяват и укриват. Това е 18-то нахлуване против Киев единствено за месец.

" Всеки път щом се чуе сирена, метрото в Киев стопира и се трансформира в бомбоубежище. За 463-и ден от началото на спора ", съобщи Бруно Бекман.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР