Поредна грозна дрязга разкъса новия парламент. Този път причината беше

...
Поредна грозна дрязга разкъса новия парламент. Този път причината беше
Коментари Харесай

За Джипко Бибипков и Мозъка – в парламента чакат Борисов

Поредна грозна дрязга раздра новия парламент. Този път повода беше отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов, от който депутатите желаят да приказва пред тях за Националния проект за възобновяване и резистентност.

Всичко стартира с Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! ”, която Народното събрание да одобри решение, с което да задължи Борисов да се яви пред него. „ Една от стъпките за връщане на достолепието на парамента ще бъде довеждането на премиера Борисов тук, пред народните представители ”, разгласи някогашният омбудсман. От ГЕРБ реагираха с отвращение, в което най-високо се чуваше гласът на някогашния ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. „ Последният човек, който има правото да се възмущава, е госпожа Караянчева, която участваше интензивно в опозоряването на 44-то Народно заседание. Засрамете се и мълчете, тъй като вие допуснахте 4 години Борисов да се гаври с Народното събрание ”, реагира Манолова.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ дефинира настояването й като нарушаване на правилника. „ Не може с такава завист, с такава ненавист от тази висока естрада да се приказва за министър-председател. Това е въплъщение на управлението на страната ”, с разчувствуван глас сподели Иванов. От думите му излезе, че министър председателят надали не може да не идва повече в Народното събрание, откакто подаде оставка.

След него на трибуната безусловно влетя Караянчева, почувствала се афектирана от Манолова. „ Вие сте се обединили към една обща теза – всички да ненавиждаме Цвета Караянчева. Само че ще ви кажа нещо – омразата не е добра основа за създаване на единодушие и политическата сила, впрегната единствено в ненавист, е изгубена сила. Хората не са ви пратили тук, с цел да вършиме циркове, а с цел да работите ”, атакува тя съперниците на ГЕРБ.

Атанас Славов, конституционалистът от „ Демократична България ”, изясни за какво Борисов би трябвало да пристигна: „ Министър-председателят е задължен постоянно да се появи. Независимо дали е в оставка, без значение дали е болен, без значение дали е на воаяж до Барселона – министър-председателят е задължен постоянно да се явява в Народно заседание. Парламентаризмът не се суспендира, когато той е в оставка. ”

А Филип Станев от „ ИТН ” нападна Лъчезар Иванов. „ Вие сте благородник, образован човек, неслучайно носите прозвището „ Мозъка ”, дръжте се по-възпитано ”, подигра се той с Иванов. А към герберите се обърна: „ Искам да ви кажа с необятна усминка отсам – през днешния ден се оказа, че бистришкият тигър е един най-обикновен нерешителен заек от Банкя! ”

Последва го съпартиецът му Тошко Йорданов, който разгласи: „ Страхливецът Борисов през днешния ден не пристигна за следващ път! Шофьорчето Борисов през днешния ден не пристигна за следващ път! ” От ГЕРБ го освиркаха, а ръководителят на Народното събрание Ива Митева извика предупредително: „ Г-н Йорданов! ” Това обаче не спря депутата, който продължи: „ Джипко Бибипков през днешния ден не пристигна за следващ път! Прекрасно е, че той е ваш водач. Благодаря за това наслаждение. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР