Поредицата от нападения рано сутринта в понеделник, която разтърси Газа,

...
Поредицата от нападения рано сутринта в понеделник, която разтърси Газа,
Коментари Харесай

Понеделник започна с ожесточена атака срещу палестинците от Газа

Поредицата от набези рано сутринта в понеделник, която раздруса Газа, е била по-интензивна, обхванала е по-широка зона и е траяла по-дълго от смъртоносната офанзива в неделя, при която бяха убити 42-ма палестинци, предаде в. ``Гардиън``. 

``Не съм виждал такова опустошение за 14 години работа. Дори и по време на войната през 2014 година “, сподели за изданието Самир ал-Хатиб, чиновник незабавните избавителни сужби в Газа.

Рано тази заран израелските военни самолети нанесоха 80 въздушни удара по няколко региона на Газа, малко откакто бойци от Хамас изстреляха ракети против южната част на Израел. Все още няма информация за броя на ранените и убитите през днешния ден.

Армията на Израел съобщи, че палестинските бойци са изстреляли над 3000 ракети по Израел през последната седмица, предава БГНЕС.

Генералният секретар на Организацията на обединените народи Антонио Гутериш предизвести, че по-нататъшните боеве могат да вкарат района в " невъзможна рецесия ". Той пледира за неотложно преустановяване на " извънредно потресаващото " принуждение.

Организация на обединените нации също предизвести за дефицит на гориво в Газа, който може да докара до загуба на мощности на лечебните заведения.

Лин Хейстингс, заместник-специален координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток, съобщи пред Би Би Си, че е призовала израелските управляващи да разрешат на Организация на обединените нации да внася гориво и помощи, само че е получила отговор, че това не е безвредно.

Общият брой на починалите в Газа в този момент възлиза на 188 души, в това число 55 деца и 33 дами, 1230 души са ранени, съгласно следеното от Хамас здравно министерство. Израел съобщи, че измежду починалите са десетки бойци на Хамас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР