Поредица силни земетресения удариха Централна Турция през нощта. По данни

...
Поредица силни земетресения удариха Централна Турция през нощта. По данни
Коментари Харесай

Серия мощни земетресения в Турция, има най-малко 100 жертви /снимки/

Поредица мощни трусове удариха Централна Турция през нощта. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център магнитудът на най-силния трус в 3.17 часа българско време е бил 7.8 по скалата на Рихтер, до момента в който турските сеизмолози са отчели 7.4.
По данни на Би Би Си има минимум 100 починали и над 130 разрушени здания.
Епицентърът му е бил в планински регион на към 37 километра от Газиентеп, напълно покрай границата със Сирия на дълбочина 10 километра. В уеб страницата на EMSC са реагирали хора, усетили земетресението от Турция и Сирия, които го разказват като " мощно и ужасно ". Според някои " земята се е люляла към 40-50 секунди ”.
В рамките на час и половина след мощното земетресение сеизмологичните уреди са засекли още 7 труса с магнитуд над 5 по Рихтер. Сеизмичната интензивност в региона продължава, като досега са регистрирани над 20 вторични труса.
Това е най-силното земетресение в Турция за последните 100 години и управляващите показаха опасения, че е лишило живота на хиляди. Секунди след труса избухна и голям пожар. По първична информация от локални медии се е взривил газопровод в региона на град Кахраманмараш в Югоизточна Турция, с население милион и 100 хиляди поданици. Медиите в града оповестяват за доста разрушени здания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР