Поредица от срещи, свързани с подготовка на парламентарните избори, проведе

...
Поредица от срещи, свързани с подготовка на парламентарните избори, проведе
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив стартира подготовката на изборите в 16 и 17 МИР

Поредица от срещи, свързани с подготовка на парламентарните избори, организира регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев.

Първата беше с шефа на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев и началника на „ Охранителна полиция “ комисар Костадин Костов, втората с шефа на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева.

Полицията ще засилва работата по подготовката на изборите, тъй че да се подсигурява тяхното обикновено осъществяване, стана ясно след срещата на Ангел Стоев със ст. комисар Балев. Взети са всички ограничения за честното и транспарантно протичане на вота, включително и за секване на възможни опити за платен и следен избор.

„ С шефа на РЗИ-Пловдив направихме обзор на обстановката като сега не се следи растеж на заболелите, даже се чака затихване в средата на септември. Затова на този стадий общата ни оценка е, че епидемиологичната конюнктура няма да окаже значително въздействие върху изборния развой “. Това заяви след срещата с доктор Димчева регионалният шеф и напомни, че съгласно Картата на епидемиологичната конюнктура Област Пловдив е в така наречен „ Етап 1 “. В момента в Пловдивска област са в действие краткотрайни ограничения като най-важните са: носене на защитна маска в лечебни и здравни заведения, в обектите за даване на обществени услуги и в градския превоз, съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м и засилена хигиена. (Пълният текст на заповедта можете да видите на формалния уебсайт на РЗИ-Пловдив – ).

РЗИ-Пловдив разполага с всички типове ваксини като главно хората си слагат бустерни дози. Няма проблем и с болничните кревати.

За деня на изборите за карантинираните лица ще бъдат обезпечени мобилни урни. В лечебните заведения ще има разкрити обособени секции за пациенти с COVID-19.

Областният шеф продължава и срещите си, свързани с обезпечаване на зали за 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област. Обсъждат се няколко разновидността, само че нито един от тях не е финален на този стадий. „ Като разполагаме с решение, ще осведомяваме медиите “, разяснява Ангел Стоев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР