Пореден успех за българските ученици в конкурса за космически колонии

...
Пореден успех за българските ученици в конкурса за космически колонии
Коментари Харесай

Варненски ученици проектираха космически Ноев ковчег

Пореден триумф за българските възпитаници в състезанието за галактически колонии на НАСА – три екипа от Варна заслужиха призови места в влиятелно съревнование с 2500 плана от целия свят.

Учениците от XII клас на Математическата гимназия проектираха пояс от галактически градове в околоземна орбита, с цел да решат казуса с пренаселването на планетата.

1 милиард земни поданици ще се заселят там и ще заживеят в 16 хиляди модула с условия на живот, допустимо най-близки до земните.

Техни съученици от XI клас основават град-пристанище в покрайнините на Слънчевата система. При катаклизми той би трябвало да резервира човечеството.

Катерина Саматовна от X клас пък е създател на галактическия хотел „ Кибела”, задвижван от реактор с йонни мотори: „ Тя се движи в интервал от 1 година в Слънчевата система и преглежда другите планети, като хората, които могат да си купят билети, могат да са безусловно елементарни хора”.

„ Основните им хрумвания са от космоса да оказват помощ на нашата планета да оцелее, на човешката цивилизация да оцелее и решително да стъпи на своя път към звездите”, разяснява доцент Веселка Радева от планетариума на Висшето военноморско учебно заведение.

Младежите ще показват плановете си на Конференцията за интернационално галактическо развиване на НАСА през май.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР