Пореден средиземноморски циклон се вихри над Балканите. Заради снеговалежите и

...
Пореден средиземноморски циклон се вихри над Балканите. Заради снеговалежите и
Коментари Харесай

Вижте с какво време пристига пролетта

Пореден средиземноморски циклон се вихри над Балканите. Заради снеговалежите и виелиците през миналата нощ, през днешния ден в пет области е в действие жълт сигнален код.
Днес вятърът обръща посоката си от северозапад и ще се усилва. От югозапад преваляванията ще стопират, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево. В Североизточна България съвсем през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието - дъжд.
Пролетта ни посреща със скромни температури – към и малко над нулата. А оптималните стойности в най-топлите часове на деня ще варират в необятни граници – от 3 до 6 градуса в Северна България и цели 15-16 на юг.
Над планините също вали сняг, който в следобедните часове изцяло ще спре. Но ще духа мощен, по билата - до ураганен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4 градуса.
До края на седмицата времето ще е доста изменчиво. Утре ще има слаби превалявания, които още веднъж ще се засилват в четвъртък. В петък в следобедните часове преваляванията ще стопират. В събота към този момент ще има малко повече слънчеви часове, а в неделя ще стартира и ново стопляне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР