Пореден спор между ръководството и вътрешната опозиция в БСП се

...
Пореден спор между ръководството и вътрешната опозиция в БСП се
Коментари Харесай

На пленум БСП ще спори сама със себе си дали е загубила или е спечелила изборите

Пореден спор сред управлението и вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се чака на пленума на партията в неделя, на който социалистите ще обсъдят отминалите локални избори и представянето на партията на тях. В петък 50 социалисти желаеха оставката освен на водача на партията Корнелия Нинова, само че и на цялото управление и на предизборния щаб. Повод са точно резултатите от отминалия избор. Самата Нинова обаче няма никакво открити да освобождава поста си.

Проблеми в партията имаше надалеч преди изборите, само че напрежението след тях се изостри, тъй като част от хората в нея са разочаровани от резултата и от метода, по който се е провела акцията. Хората към Нинова пък регистрират предишния избор като победа спрямо предходните локални избори през 2015 година.

Очаква се на пленума бъдат показани два отчета. Единият ще е формален, а другият – опозиционен. Първият ще бъде на шефа на предизборния щаб Кирил Добрев и в него ще бъдат посочено, че партията е спечелила нови регионални центрове и има повече кметове, което евентуално ще бъде показано като победа.

Именно това повтаря и Нинова от изборите насам – че Българска социалистическа партия се завръща в локалната власт, а ГЕРБ ерозира.

Недоводлството
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР