Пореден случай на телефонна измама край Варна. 66-годишна жена от

...
Пореден случай на телефонна измама край Варна. 66-годишна жена от
Коментари Харесай

Възрастна жена от Белослав стана жертва на телефонна измама

Пореден случай на телефонна машинация край Варна. 66-годишна жена от Белослав съобщи 17 000 лв. и 7000 евро на чужд мъж. Няколко часа по-късно дамата осъзнала, че е жертва на телефонна машинация и подала сигнал в полицията.

Престъпниците са се свързали със сина на пострадалата и са и от самото начало са го държали на телефона, с цел да няма връзка с майка си. Издирват се уредниците на схемата, които са се показали за служители на реда. Задържан е 47-годишен мъж, който е взел и предал парите на телефонните измамници.

От Министерство на вътрешните работи - Варна прецизираха, че задържаният няма отношение към незаконната активност на хората, които са изнудвали дамата от Белослав.

Светла Златева, представител на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна: " Той в тази ситуация е по този начин нареченото " муле ", който единствено е пренасял парите. В този случай той е таксиметров водач, който е бил нает да придвижи едни пари. Интересното в този случай е, че на него му е казано, че би трябвало да вземе едни пари за апартамент, които просто да занесе. Същевременно ало измамниците са съумели да накарат жертвата си - дамата да каже, че тези пари, които тя дава са за апартамент. Няма държавна институция, която да желае пари по телефона. "

Вижте повече в директното включване на Петър Дойкински


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР