Пореден случай на грабеж над възрастен човек. За последните 10

...
Пореден случай на грабеж над възрастен човек. За последните 10
Коментари Харесай

Пореден случай на грабеж в първоайско село

Пореден случай на обир над възрастен човек. За последните 10 дни това е втори еднакъв случай в Пловдивско, при който причинителите атакуват и ограбват самотно живеещи хора. За благополучие, след намесата на управляващите причинителите този път са хванати още в деня на закононарушението.



Сега локалните управляващи са почнали да събират средства, с цел да подкрепят мъжа, който е останал с 30 лева до идната пенсия.

Искра е относително огромно село, като по думите на кмета е умерено, тук живеят и работят доста хора и през последните години не е имало сходни проблеми.

Човекът пристигна сутринта при мен и. сподели че са го нападнали, взели са му пенсията. Обадих се незабавно на кварталния. След един час индивидът беше хванат. Пострадалият беше ударен в гърба и уплашен, описа пред Българска национална телевизия кметът на Искра Тодор Налбантов.

По думите му това е изолиран случай и се надява в бъдеще да няма сходни такива.

За благополучие се е разминал с леки пострадвания по гърба. Заедно с началника на РПУ-Първомай и кмета го посетихме, добре е. Проблемът е, че до последваща пенсия е останал с 30 лева Така че, когато приказваме за социална заплаха, тия 370 лева основават доста по-голяма социална заплаха от примерно 3700 лева, които крадците могат да вземат от мен или от вас, изясни районният прокурор.

Заради това кметството в Искра и кметството в Първомай са подели самодейност да съберат средства, с цел да подкрепят възрастния мъж.

А самият потърпевш описа пред Българска национална телевизия, че най-притеснителното е, че нападателите са негови съседи, на които той доста е помагал през годините.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР