Пореден случай на грабеж над възрастен човек. За последните 10

...
Пореден случай на грабеж над възрастен човек. За последните 10
Коментари Харесай

След грабежа над възрастен в с. Искра - местните власти започнаха да събират средства в негова подкрепа

Пореден случай на обир над възрастен човек. За последните 10 дни това е втори еднакъв случай в Пловдивско, при който причинителите атакуват и ограбват самотно живеещи хора. За благополучие, след намесата на управляващите причинителите този път са хванати още в деня на закононарушението.

Сега локалните управляващи са почнали да събират средства, с цел да подкрепят мъжа, който е останал с 30 лева до идната пенсия.

Искра е относително огромно село, като по думите на кмета е умерено, тук живеят и работят доста хора и през последните години не е имало сходни проблеми.

" Човекът пристигна сутринта при мен и. сподели че са го нападнали, взели са му пенсията. Обадих се незабавно на кварталния. След един час индивидът беше хванат. Пострадалият беше ударен в гърба и уплашен ", споделя кметът на Искра Тодор Налбантов.

По думите му това е изолиран случай и се надява в бъдеще да няма сходни такива.

" За благополучие се е разминал с леки пострадвания по гърба. Заедно с началника на РПУ-Първомай и кмета го посетихме, добре е. Проблемът е, че до последваща пенсия е останал с 30 лева Така че, когато приказваме за социална заплаха, тия 370 лева основават доста по-голяма социална заплаха от примерно 3700 лева, които крадците могат да вземат от мен или от вас ", изясни районният прокурор.

Заради това кметството в Искра и кметството в Първомай са подели самодейност да съберат средства, с цел да подкрепят възрастния мъж.

А самият потърпевш описа пред Българска национална телевизия, че най-притеснителното е, че нападателите са негови съседи, на които той доста е помагал през годините.

Вижте повече в директното включване на Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР