Пореден случай на агресия, причинена от куче. Териер нахапа друго

...
Пореден случай на агресия, причинена от куче. Териер нахапа друго
Коментари Харесай

Пореден случай на агресия: Териер нахапа друго куче в столичен квартал

Пореден случай на експанзия, породена от куче. Териер нахапа друго куче в столичния квартал " Дианабад ". За случая алармира притежателят на потърпевшото животно. Той самият е потърпевш леко при опита да разтърве двете животни, а домашният му любим може да загуби лапата си.

" Докато разхождах кучето, без мотив ни атакува териер, който беше без надморник, внезапно се спусна, всичко стана за към 20 секунди. Аз бях сред зъбите и на двете кучета. Не желая да има такива случаи, тъй като идващият път може да пострада дете. Не може да си разхождаш кучето без защитни ограничения, подадохме сигнал в полицията, води се произвеждане, уповавам се да се вземат ограничения. Мисля, че кучето ми няма да си изгуби крайници, на системи е, лекуването ще доближи 2000 лв., а аз не разполагам с тези пари ", съобщи пострадалият Мартин Стоянов, който е притежателят на потърпевшото куче, което към момента не е ясно дали ще остане с четири лапи или жестоките пострадвания ще наложат ампутация на крайника.

Инцидентът става на 6 май вечерта, към 22:00 часа.

Според Явор Гечев, който е специалист по хуманно отношение на животните, такива случаи са всекидневие.

" Кучето е било пуснато безконтролно, в тъмната част на деня, има опция да се вкарват цивилен каузи, с цел да се присъди обезщетение на притежателя на потърпевшото животно. Нашето законодателство е много едва във връзка с случаи, когато животно нападне друго животно, планува се санкция до 250 лв. ", добави Явор Гечев.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха за Българска национална телевизия, че все още към момента не е открито кой е стопанинът на агресивното животно, работата по случая продължава.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР