Пореден скандален епизод от драмата "Апартаментгейт" излезе на бял свят.

...
Пореден скандален епизод от драмата "Апартаментгейт" излезе на бял свят.
Коментари Харесай

САГАТА С ИМОТИТЕ ПРОДЪЛЖАВА! И Хампарцумян с имот на цена под пазарната!

Пореден абсурден епизод от драмата "Апартаментгейт " излезе на бял свят. Този път той е обвързван с към момента основния изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на "Уникредит Булбанк " Левон Хампарцумян, написа Actualno.com.

Според обява в уеб страницата за проверяваща публицистика „ Биволъ “ Хампарцумян се е сдобил с апартамент от строителната компания "Артекс " на ул. „ Тинтява “ в столичния квартал „ Дианабад “. Това обаче е станало на тройно по-ниска цена от кардиналната за района. Банкерът купува 420 000 лв. за 326 кв. метра т.е. 660 евро на квадратен метър - в постройка "Виделина ", където съгласно "Биволъ " апартамент от 75 квадратни метра с гараж от 24 квадратни метра коства 220 000 евро.

Сайтът за проверяваща публицистика обаче показва, че договорката за жилището на Хампарцумян е приключена в деня, в който "Уникредит Булбанк " утвърждава заем от 28 359 535 лв. за компания "Крон 21 " (28.06.2018). Става въпрос за договорна ипотека върху парцел за застрояване с повърхност 9911 кв. метра на бул. Г.М. Димитров в "Дианабад ". Около месец по-късно „ Крон 21 “ бива добита от "Артекс Инженеринг ".

Практиката в банковата сфера е заеми за такава огромна сума да се утвърждават от групов орган на съответната банка т.е. не еднолично. Actualno.com се свърза с пресцентъра на "Уникредит Булбанк " и сложи въпроса дали банката смята, че има спор на ползи в тази ситуация и дали ще бъде наложена вътрешна глоба, в случай че финансовата институция заеме такава позиция. * (обновено към 15:55 часа) От пресцентъра ни дадоха отговор, че банката не дава обществено информация за сегашни, минали или евентуални клиенти.

Oт 1 май 2019 година, Хампарцумян към този момент няма да е основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на "Уникредит Булбанк ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР