Пореден силен входящ трансфер реализира Лудогорец. Единадесеткратните шампиони финализираха преговорите

...
Пореден силен входящ трансфер реализира Лудогорец. Единадесеткратните шампиони финализираха преговорите
Коментари Харесай

Лудогорец взе Пипа от Олимпиакос

Пореден мощен входящ трансфер осъществя Лудогорец. Единадесеткратните първенци завършиха договарянията по договорката с гръцкия гранд Олимпиакос за десния бранител Гонсало Авила Гордон, по-известен като Пипа. Испанецът е някогашен състезател на британския Хъдърсфийлд и Еспаньол и се причисли към приключващия лагер на първенците в турския курорт Белек, откакто мина сполучливо медицинските проучвания и фитнес тестванията. Той бе показан като нов състезател на Лудогорец от спортния шеф Георги Караманджуков.
" Пожелавам на Пипа доста страхотни моменти в Лудогорец. Вярвам, че ще изиграе мощни мачове и ще изпита удоволствието от огромните победи ", съобщи Караманджуков.
" Идвам в доста сериозен клуб. Знам какво значи Лудогорец. Искам да играя и да се развъртвам. Затова избрах този тим. През 2019 година бях в Еспаньол, когато играхме против Лудогорец. Познавам добре Франко Русо, с който сме играли в Испания ", съобщи 25-годишният Пипа, който избра да играе с №2.
През последния сезон той има 11 мача за Олимпиакос, а преди този момент в британския Хъдърсфийлд в Чемпиъншип изиграва 48 мача и отбелязва 2 гола.
Той е третият нов футболист в Лудогорец от началото на зимната подготовка. Преди него в отбора бяха привлечени португалският бранител Диниш Алмейда от Антверпен (Бел) и аржентинският халф Франко Русо от Майорка (Исп).
Гръцки медии оповестиха, че Лудогорец ще заплати 600 000 евро за новия си десен бек Пипа, който подписа за 3 години и половина с клуба.
Караманджуков пък се забърка в скандал с рефера на последната контрола в Белек на " орлите " с Шахтьор Донецк, приключила 2:2. Украинският гранд изравни в добавеното време от дузпа за игра с ръка на Якуб Пьотровски, която единствено реферът видя. Повторенията демонстрираха, че топката удря полския халф в крайници и макар митингите на разградчани турчинът остана неотстъпчив. Българският отличник поведе с голове на Игор Тиаго (27) и Густаво Нонато (29) след асистенции на капитана Антон Недялков. Ласина Траоре (72) и Артьом Бондаренко (90+4-дузпа) се разписаха за противника.
След мача Манджуков атакува арбитъра, който не му остана задължен. След като двамата бяха разтървани, се наложи турчинът да бъде екскортиран от служители на реда, с цел да напусне комплекса.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР