Пореден сигнал за нередност достигна до Костадин Костадинов, кандидат за

...
Пореден сигнал за нередност достигна до Костадин Костадинов, кандидат за
Коментари Харесай

Пореден казус във Варна е разрешен с помощта на Костадин Костадинов, кандидат за кмет ВИДЕО

Пореден сигнал за неправда доближи до Костадин Костадинов, претендент за кмет на град Варна на локални избори 2019 и той откри решение. С него се свързаха риболовци от град Варна, на които е отхвърлен достъп до рибарското пристанище.

Очевидно това е неуместна политика възприета от пристанищния оператор като административен орган, който го ръководи. За рибарското пристанище в града това е "Паркинги и синя зона ".

Така Морската ни столица става единственият град, в който пристанището се ръководи от звеното в Община Варна грижещо се за паркирането. Може би поради това вместо три риболовен пристанища, както би трябвало да бъде, има едно, скоро обособено, на което не пускат риболовци.

След намесата на Костадинов, който е и водач на партия Възраждане казусът беше позволен. Вече риболовците ще имат достъп до предопределеното за тях пристанище като съблюдават условията да се записват при влизане и да попълнят еднократно декларация, с която декларират, че носят отговорност за личното си наличие в региона.

Благодарните риболовци споделиха, че те са пенсионери, риболовът е единственото наслаждение, което им е останало и щеше да им бъде неразрешено, в случай че не беше намесата на Костадин Костадинов.

Лидерът на партия "Възраждане " не един път е подкрепял хората от по този начин наречената трета възраст с действителни каузи по проблеми и въпроси свързани с правото им на почтено битие.

Костадинов постоянно се е отнасял с голямо почитание към тях и неведнъж е заявявал, че зачитането на техния принос към обществото е от извънредно значение за добруването на народа. За страдание и вследствие на дейностите на актуалните ръководещи възрастните хора в България живеят на ръба на оцеляването.

Днес междинната пенсия в страната ни е спаднала на 87 % от минималната работна заплата до момента в който единствено преди 10 година тя беше 105 % от минималната работна заплата. Ето за какво за българските пенсионери интервалът на третата възраст не е интервал на подобаващ отдих, а в противен случай те са един спомагателен запас на постигането на стопански и нравствен прогрес на страната.

Налична е относително мощна дискриминация и във връзка с достъпа до пазара на труда на възрастните хора. Голяма част от тях не престават да работят изтласкани в неофициалния бранш, където те одобряват условия на труд несъответстващи на техните възрастови характерности. Поради това в страната ни е записана едвам 4% претовареност на хората от третата възраст, за сметка на 12 % в страните Европейски Съюз.

В това отношение България също изостава в развиването на политики по отношение на трудовата претовареност на възрастните хора. Наблюдава се консервативно отношение към труда им. Система за дълготрайни грижи на пенсионерите в подвластно положение също е доста остаряла, а новата която минава в частния бранш е недостъпна заради високите цени.

Днес работят редица негативни фактори заради, които страната ни не отдава заслуженото на хората, които я построиха. България изостава в даване на благоприятни условия те да се възползват от новата обществена роля, която им се отрежда. Днешните властимащите трансформират, нас техните гласоподаватели, в дебитор на възрастните хора, които получават от страната ни незадоволително за почтено битие.

Нека помислим и за това на идните избори като изберем персони поставящи потребностите на народа пред личните си потребности. Непрекъснатите срещи на Костадин Костадинов с българските пенсионери му дават опция да е на ясно с техните проблеми.

Юридическото му обучение и ролята му на общински консултант води до познаване на законовите механизми за решаването на проблемите свързани с възрастните хора в България. Жизнената и човешката му позиция води до това да ги поддържа.

Проблемите на възрастните хора и тяхното решение са необятно застъпени в предизборна стратегия на Костадин Костадинов, построена въз основата на познаване на същността им и методите за решение.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР