Пореден секс скандал разтърси Холивуд тази седмица. Кевин Спейси беше

...
Пореден секс скандал разтърси Холивуд тази седмица. Кевин Спейси беше
Коментари Харесай

Българската гледна точка към скандала с Кевин Спейси

Пореден секс скандал раздруса Холивуд тази седмица. Кевин Спейси беше упрекнат от сътрудника си Антъни Рап в полов тормоз. В отговор на обвиняванията, Спейси призна, че е гей.

В изявление за интернет уеб страницата " Бъзфийд " артистът от „ Стар трек” Антъни Рап насочва непосредствено обвиняване в полов тормоз към двукратния притежател на Оскар Кевин Спейси. Според Рап, през 1986 година, когато той е на 14, 26-годишният тогава Спейси го поканил на празненство в дома си, а в края на вечерта го отвел в спалнята, положил го е леглото си и се е качил върху него.

Антъни Рап споделя още, че е останал с усещането, че Спейси е пийнал и, макар че го е притискал крепко към леглото, той е съумял да се измъкне и да напусне жилището. Рап споделя, че е решил да проговори, откакто абсурдът с продуцента Харви Уайнстийн, упрекнат в полови похищения от десетки дами, е повдигнал въпроса за протичащото се в развлекателната промишленост.

„ Много ме нервира тази лавинообразност, която напоследък съществува с помощта на обществените мрежи, защото всевъзможни обстоятелства, дреболии от предишното биват изравяни и споделяни, и стават притежание на целия свят”, разяснява представителката на ЛГБТ общността у нас Елза Парини.

Тя напомня, че още от времето на Майкъл Джексън доста хора си вършат пиар на гърба на известните.

Кинокритикът Владислав Апостолов разяснява: „ Заглавието на сериала, на който Кевин Спейси е лице и който беше спрян в този момент е най-ярката метафора за това, което се случва сега в Холивуд - " Къща от карти ". Каскада от провали, от неприятни събития. И Кевин Спейси стана следващото лице, което беше всмукано от водовъртежа от обвинявания в недопустимо секусално държание. Всичко това, отприщено от Харви Уайнстийн”.

Веднага след изявлението на Антъни Рап, в обява в " Туитър " Спейси споделя, че е " повече от ужасяващ ", само че не си спомня случая, случил се преди над 30 години. Кевин Спейси се извинява за неуместното си държание и приключва с самопризнание, че е гей.

„ С този акт той се опита да измести фокуса от обвиняването в полово недопустимо държание към това, че той е гей. Което е този все по-истеричен, свръх демократичен, нервен Холивуд е нещо, което сигурно е окуражавано, празнувано”, счита Апостолов.

Изявлението на Спейси бе наказано от гей деятели поради решението му да намеси признанието за сексуалността си в подтекста на обвиняването в полов тормоз над малолетни. „ ЛГБТ общността са доста чувствителни на тематика разбъркване на хомосексуалността с педофилията. Не, че го няма и не, че не е обвързвано, само че в действителност не би трябвало да се прави непрекъснат паралел сред това, тъй като в действителност са радикално разнообразни неща”, показва Елза Парини.

Като реакция на абсурда - Международната академия за телевизионни изкуства и науки, която присъжда интернационалните награди " Еми " взе решение да не връчва едно от почетните си оценки на Кевин Спейси. Междувременно стрийминг платформата " Нетфликс " оповести, че хитовият сериал с негово присъединяване " Къща от карти " стопира след идния шести сезон.

За Елиза Парини това е лицемерно – изключително на фона на сходни обвинявания по адрес дори на президента Доналд Тръмп. Апостолов отбелязва, че реакцията е била неизбежна, откакто по сходен метод са се случили нещата и с Харви Уайнстийн, Джеймс Тобак и други известни имена.

Кевин Спейси е един от най-обичаните артисти, а почитателите му сега са разграничени на две. Едните остават слепи за абсурда и не престават да го обожествяват, а другите разделят индивида от артиста и премислят отношението си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР