Пореден протест на родителската гражданска инициатива срещу Стратегията за детето

...
Пореден протест на родителската гражданска инициатива срещу Стратегията за детето
Коментари Харесай

Варненски родители отново на протест срещу Стратегията за детето

Пореден митинг на родителската гражданска самодейност против Стратегията за детето и цялостната политика на страната в областта на закрилата на детето и образованието ще се организира от 18.30 ч. пред Паметника до Община Варна.

„ Обединени към безапелационното отменяне на Национална тактика за детето 2019-2030 и направените през март и май т. година ремонти в Закона за протекция на детето, Семейния кодекс, Наказателния кодекс и други, ние, родители и жители от повече от 20 български градове продължаваме да отстояваме позициите си в полза на фамилиите и децата ”, оповестиха уредниците.

Сред настояванията на протестиращите са анулация на всички признати към този момент изменения/допълнения в законодателството, свързани с децата и фамилиите, дейна държавна интервенция и подпомагане на родители при отнети деца отвън България и държавна политика в посока поддръжка и развиване на фамилията, а не сравнение на правата на детето с тези на родителите.

Протестът ще стартира в 18.30 часа като протест и ще продължи в шествие, което ще премине по бул. ”Сливница ” до ФКЦ и след това назад по бул. ”Княз Борис I ” до площад „ Независимост ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР