Пореден опит да се прекратят манипулациите при техническите прегледи на

...
Пореден опит да се прекратят манипулациите при техническите прегледи на
Коментари Харесай

Техническите прегледи на колите по нови правила

Пореден опит да се прекратят операциите при техническите прегледи на колите. Уредите във всеки пункт би трябвало към този момент да са свързани с „ Автомобилна администрация”. Така данните от тях ще стигат автоматизирано, в действително време, до контролния орган. Дали всичко това ще докара до нов скок в цените на прегледите описват от Нова телевизия.

Срокът, в който всички уреди от пунктовете за прегледи трябваше да се свържат с „ Автомобилна администрация” беше 12 януари. Изключително невисок е процентът обаче на тези, които са съумели. На доста им се е наложило да закупят напълно нова техника, с цел да се свържат с тази системата. В град Златица, където има единствено един пункт за прегледи, се е наложило да дадат над 30 000 лв. за чисто нови уреди. А това надлежно ще се отрази и на цените на прегледа.
„ Доста средства и два дни време за монтаж. Отделно образованието лишава един ден”, съобщи Румен Иванов, ръководител на пункт в Златица.

И по този начин – от през днешния ден данните от спирачния стенд, газ анализатора и димомера могат да се наблюдават в действително време от контролните органи. Момчетата от компанията, пристигнали тук да свържат системите, описват повече.

„ Системата автоматизирано ни споделя дали автомобилът е изправен, или не”, сподели Атанас Узунов, сервизен управител, компания за съоръжение с уреди за премерване.

Освен за пункта в Златица, от компанията дават отговор за още над 200 такива обекта. Едва четири обаче подават информация от уредите.

„ Трябваше от 12 юли до 12 януари да инсталираме тези пунктове, само че самата система беше подготвена в края на декември. Т.е. от края на декември ние сме почнали инсталирането”, сподели още Узунов.

Потърсихме Министерството на превоза и в частност автомобилната администрация, с цел да попитаме дали към този момент се прави надзор и на какво се дължи забавянето. От там на този стадий резервират безмълвие.

От пункта в Златица обаче им подават информация и мислят за повишаване на прегледите. Първият водач, пристигнал тук след въвеждане на новата система, е квалифициран.

„ По-добре да се затегнат малко нещата. За да караш, би трябвало да плащаш. Мисля, че на никой няма да му е проблем 10-15 лева годишно”, сподели Любомир Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР