Пореден опит да се прекратят манипулациите при техническите прегледи на

...
Пореден опит да се прекратят манипулациите при техническите прегледи на
Коментари Харесай

Внимание, шофьори: Нови правила при техническите прегледи на колите

Пореден опит да се прекратят операциите при техническите прегледи на колите. Уредите във всеки пункт би трябвало към този момент да са свързани с „ Автомобилна администрация ”. Така данните от тях ще стигат автоматизирано в действително време до контролния орган, показва.

Срокът , в който всички уреди от пунктовете за прегледи трябваше да се свържат с „ Автомобилна администрация ” беше 12 януари. Изключително невисок е процентът, обаче, на тези, които са съумели. На доста им се е наложило да закупят напълно нова техника, с цел да се свържат с тази системата.

В град Златица, където има единствено един пункт за прегледи, се е наложило да дадат  над 30 000 лв. за чисто нови уреди . А това надлежно ще се отрази и на цените на прегледа.

„ Доста средства и два дни време за монтаж. Отделно образованието лишава един ден ”, заяви Румен Иванов, ръководител на пункт в Златица.

И по този начин – о т през днешния ден данните от спирачния стенд, газ анализатора и димомера могат да се наблюдават в действително време от контролните органи . „ Системата автоматизирано ни споделя дали автомобилът е изправен, или не ”, сподели Атанас Узунов, сервизен управител, компания за съоръжение с уреди за премерване.

Освен за пункта в Златица, от компанията дават отговор за още над 200 такива обекта. Едва четири, обаче, подават информация от уредите.

„ Трябваше от 12 юли до 12 януари да инсталираме тези пунктове, само че самата система беше подготвена в края на декември. Т.е. от края на декември ние сме почнали инсталирането ”, сподели още Узунов.

От Министерството на превоза и в частност автомобилната администрация на този стадий резервират безмълвие.

От пункта в Златица, обаче, им подават информация и мислят за повишаване на прегледите.

Първият водач, пристигнал тук след въвеждане на новата система, е квалифициран: „ По-добре да се затегнат малко нещата. За да караш, би трябвало да плащаш. Мисля, че на никой няма да му е проблем 10-15 лева годишно ”, сподели Любомир Симеонов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР