Пореден обрат в търговската война между Китай и Съединените щати.

...
Пореден обрат в търговската война между Китай и Съединените щати.
Коментари Харесай

Вашингтон отлага новите санкции срещу Пекин


Пореден поврат в комерсиалната война сред Китай и Съединените щати. Новите цени от 10%, които Вашингтон планираше да вкара за китайски артикули от първи септември, се отсрочват с няколко месеца, съобщи Българска национална телевизия. Президентът Доналд Тръмп написа в Туитър, че измежду претекстовете за решението му е фактът, че неналичието на някои артикули на американския пазар би провалила коледните празници на американските жители.

Лаптопи, мобилни телефони, играчки, облекла и обувки са част от стоките, които трябваше да бъдат подложени на новите 10% мита за импорт на китайски артикули на стойност 300 милиарда $. Решението беше оповестено при започване на месеца от Доналд Тръмп, който посочи разочарованието си от Китай и неспазеното заричане на Си Цзинпин да се купуват повече американски артикули.

Седмица по-късно Вашингтон излезе с нов проект - глобите се отсрочват до декември. Доналд Тръмп написа, че по този метод няма да лиши американските консуматори от китайски артикули и няма да бъдат провалени коледните им празници, Той добави и че чака в подмяна Китай да усили вноса си на американски артикули.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР