Пореден, но и нов, от гледна точка на възможна втора

...
Пореден, но и нов, от гледна точка на възможна втора
Коментари Харесай

САЩ се връща към рекордите по заразени с К-19

Пореден, само че и нов, от позиция на допустима втора вълна, отрицателен връх на инфектирани с ковид в Съединени американски щати. 52 000 нови случаи бяха регистрирани за едно денонощие, демонстрират данните на университета Джонс Хопкинс.

Така общият брой на инфектираните в Съединените щати става близо 2 милиона и 700 хиляди, а умрелите над 128 000.

Обезпокоителните данни накараха губернаторите на някои щати да спрат с отхлабването на ограничаващите ограничения.

Сред тях са Лос Анджелис и Калифорния, където беше неразрешено навестяване на заведения за хранене на закрито. Губернаторът на Мичиган също затвори питейните заведения, а Орегон и Пенсилвания постановиха наложително носене на маски.

Обезпокоителните данни накараха някои губернатори да върнат някои от анулираните рестрикции.

В Калифорния губернаторът Гавин Нюсъм подреди затваряне на питейни заведения и други бизнеси в 19 общини след скок на случаите с ковид. Подобни ограничавания са в действие и в други елементи от страната.

Данните не престават да тревожат специалистите откакто нови върхове с хиляди случаи бяха оповестени тук-там като Луизиана, Северна Каролина и Флорида.

Според броене на "Вашингтон пост " през юни на фона на събаряне на рестрикции са били регистрирани над 800 000 случаи на инфектирани в Съединени американски щати като на челно място са Флорида, Аризона, Тексас и Калифорния.

Следващото огромно предизвикателство е отбелязването на Деня на независимостта в събота, когато се чака напор от хора по крайбрежието като управляващите към този момент затвориха плажове в южна Флорида и Лос Анджелис.

В опит да се спре разпространяването на вируса се пристъпва и към въвеждане наложително носене на маски във от ден на ден щати.

Президентът Доналд Тръмп в сряда за тв канала "Фокс Бизнес " разяснява, че носенето на маска е добра концепция, само че изрази опасения по въпроса дали би трябвало да е наложително. По-рано тази година Тръмп бе подложен на критика за това, че не носи маска, в това число от свои съпартийци, които показаха, че президентът би трябвало да дава образец.

През април от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите разгласиха напътствие за носене на маска на публични места в случаите, в които е мъчно да се съблюдава обществена отдалеченост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР