Пореден национален протест срещу войната по пътищата се провежда днес

...
Пореден национален протест срещу войната по пътищата се провежда днес
Коментари Харесай

Близки на загинали на пътя се вдигнаха на национален протест

Пореден народен митинг против войната по пътищата се организира през днешния ден в 20 обитаеми места в цялата страна. Недоволството е проведено от близки на починали при произшествия. Предвиждат се блокади на основни пътни артерии.
Прочетете още
Вече 21 дни хората стачкуват поради войната по пътищата и почитат паметта на починалите в нощта против 8 май Ани и Явор. Те бяха пометени от лека кола на столичния бул. " Сливница ", за гибелта им е арестуван 18-годишен водач.

Малко след 11:00 часа тази заран те още веднъж затвориха булеварда, а по-късно се насочиха на шествие. 

Протестиращите упорстват за незабавни законодателни промени по добра инфраструктура, строги наказания, присъди за водачи, предизвикали произшествия.

" Всички хора, които идваме 21 дни, тук на това място, главната причина да го вършим е, че едни млади, прелестни хора изгубиха живота си заради следващата война на пътя, която виждам, че всеки ден продължава. Не знам взимат ли се някакви действителни ограничения. Хората очевидно няма да се вразумят, би трябвало да ги вразумят от органите на реда. Защо би трябвало хората да споделят на страната какво да направи, по какъв начин да си прави работата, тъй че да няма тази гибел? Това обикновено ли е съгласно? ", сподели пред БНР един от протестиращите  - Димитър Шиков.

Недоволните се заканват в сряда идната седмица сутринта да стачкуват пред Съдебната палата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР