Пореден ден на остра размяна на реплики между служебния кабинет

...
Пореден ден на остра размяна на реплики между служебния кабинет
Коментари Харесай

Остра размяна на обвинения: Сблъсъкът между Рашков и Борисов ескалира

Пореден ден на остра замяна на реплики сред служебния кабинет и остарялата власт. Политическото напрежение не стихна и през днешния ден, като доближи нови равнища на ескалация.

Основни персонажи в конфликта още веднъж бяха служебният вътрешен министър Бойко Рашков и някогашният министър председател Бойко Борисов.

Двамата размениха тежки обвинявания между тях – посредством стандартните медии и обществените мрежи. Замесени бяха познати персонажи и нови сюжетни линии.

След като преди два дни вътрешният министър разгласи, че ще подаде сигнал против водача на ГЕРБ за оказван напън върху очевидец, през днешния ден Бойко Рашков разяснява, че Борисов няма учредения да се тормози от арестуване, защото имал безспорен имунитет, тъй като „ има основния прокурор “.

Бойко Борисов отвърна с думите, че служебното държавно управление извършва „ мръсни поръчки “.
Снимка: btvnovinite.bg
След като в петък беше безапелационен, през днешния ден пред Българското национално радио служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че към този момент се чуди дали има смисъл да се подава сигнал против Бойко Борисов в прокуратурата.

„ Г-н Борисов има безспорен имунитет, тъй като той има основния прокурор. Защо като нахлу господин Гешев в президентството предходната година с 30-40 души, не нахлу по същия метод в резиденцията на Борисов в Бояна. Там, където на фотосите се виждат банкноти в евро и златни кюлчета, които трябваше да се обясни какво вършат там и по какъв начин са добити. Когато основният прокурор споделя „ шефе “ на министър-председателя, министър-председателят може да бъде безусловно спокоен “, разяснява Рашков.

При следващата си изява във „ Facebook “ Бойко Борисов дефинира като „ мръсни поръчки “ протичащото се и заподозря, че таман по тази причина не е било основано държавно управление в 45-ото Народно заседание.

„ Цялата сглобка е била да пристигна това служебно държавно управление, с цел да свърши мръсната работа. Извадиха от нафталина хора от 90-е години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия метод единствено с една партия, с ГЕРБ. Вие да сте чули нещо от тях за Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Демократична България? “, сподели Борисов.
Снимка: btvnovinite.bg
Специалните служби са значими за някогашния министър председател, регистрира Рашков, по тази причина и промяната на ръководителя на ДАНС провокира остри рецензии от страна на ГЕРБ. По думите на Рашков, с цел да може да се получава информация от там.

„ Аз се убедих, че огромна част от тези, които са употребявали СРС са газили закона и то необмислено, и то евентуално бих могъл да си го обясня, посредством угаждане на персонални, групови и политически ползи “, съобщи вътрешният министър и вицепремиер.

Борисов отговори: „ Манталитетът им е подобен – обвинявания, приказват. 10 дни не споделят за това подслушване – кои са тези хора, покажете ги, с кого са говорили. Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител на входа, където живее, обаче внезапно той идва и дава оценки за една партия “.

Борисов предвижда и последващи офанзиви против него и против партията му. Включително компромати и инсценировки. Следващата седмица ще стане ясно дали вътрешният министър ще сезира прокуратурата за някогашния министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР