Поради заетото ежедневие всяка домакиня би искала почистване на дома

...
Поради заетото ежедневие всяка домакиня би искала почистване на дома
Коментари Харесай

Откакто знам тези трикове, почистването на дома ми е много по-лесно

Поради заетото всекидневие всяка стопанка би желала разчистване на дома да става бързо и елементарно. И то може да бъде такова, стига да знаете избрани хитринки. Предлагаме ви няколко такива трикове, с които ще почистите дома си елементарно и за нула време.

Пране – надали ви е прелестно, когато видите, че обичаната ви блуза е почнала да избледнява. За да запазите и възвърнете ярките цветове на облеклата си, при прането сипете и половин час сол непосредствено в пералнята. Изпитан и ефикасен трик.

Още един трик за разчистване на мазни петна от облеклата е с тебешир. Вземете си една кутийка вкъщи и когато се наложи, настържете малко тебешир върху мазното леке. Оставете за пет минути да престои и избършете с влажна памучна забрадка. Направете го няколко пъти и ще видите по какъв начин петното изчезва.

Матрак – по матрака се натрупват микроби и той също има потребност от разчистване. За да го извършите дейно, на първо време минете матрака с прахосмукачка, а след това със специфичен спиртен разтвор, подготвен с вода и алкохол 2:1. След като изсъхне, може да застелите леглото още веднъж. Спиртът ще дезинфекцира матрака идеално.

Стъклени шишета – почистете ги като натрошите черупки от яйца и ги изсипете в шишето. Добавете веро и малко вода и разклатете бутилката. Изсипете сместа и изплакнете още веднъж с чиста вода.

Лепкави стикери – отлепете ги за нула време благодарение на сешоар. Обработете ги благодарение на топлата бликам в продължение на 1-2 минути и махнете стикерите.
 Как да почистим щорите вкъщи? Как да почистим щорите вкъщи?
Ролетните щори могат да бъдат доста красиви и са извънредно практични, тъй като защищават от сянка, а и от нежелани погледи от съседка...

Блендер – елементарен метод да измиете блендера е да сипете няколко капки почистващ препарат за съдове в него и малко вода. Включете го за няколко секунди. Изплакнете. Така ще сте сигурни, че е изцяло измит.

Банята – за разчистване на варовика в банята ще ви помогне един потребен плод – грейпфрутът. За задачата обелете цитруса, разрежете го през средата – на две половинки. Поръсете частите с малко фина сол и натъркайте с него мивката и ваната или душа. Така ще почистите наслагванията.

Тиган – тиганът се зацапва доста бързо, когато се употребява интензивно в кухнята. Хитър трик да го почистите бързо е да го измиете още, до момента в който е топъл, незабавно след готвене. Това важи и за останалите съдове.

Стойка за ножове – в случай че имате дървена спри за ножове, почистете я бързо със сешоар или прахосмукачка.
 Хитринки за елементарно разчистване на загоряла тенджера или тава Хитринки за елементарно разчистване на загоряла тенджера или тава
Колкото и съвършени домакини да сте от време на време се случва съдът, в който готвите да загори. А това не се чисти елементарно. Ето някои хитринки,...

Грил – вкусните пържолки, които сте приготвили на грила, оставят своите следи. Обикновено това са мазни петна и изгорели останки. Почистете грила до искра с глава лук, разрязана на половина. Почистете, до момента в който грилът е топъл, с цел да може мръсотията да падне.

Златни бижута – почистете ги с парче плат, напоено с бира. Ще ги изчистите до искра, само че този способ важи единствено за бижута от чисто злато.

Килима – може би има следи от разбъркването на мебелите по килима. За да изчистите следите и да върнете килима към първичния му тип, използвайте кубчета лед. Поставете леда във вдлъбнатите места и оставете за цяла нощ. Водата ще се усвои в килима и той отново ще стане еднакъв и равен. Важно е да извършите това с лед и то тъкмо по този метод, не с вода.

Хладилник – един трик за унищожаване на неприятната миризма от ледник е да поставите пълнители за котешка тоалетна в него. Те ще обезвреждат неприятната миризма от питателните артикули. Важно е да не употребява дървесина, тъй като тя също има характерен аромат.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР