Поради ремонт се ограничава движението по третокласния път Югово -

...
Поради ремонт се ограничава движението по третокласния път Югово -
Коментари Харесай

Ремонт ограничава движението по пътя към Кръстова гора

Поради ремонт се лимитира придвижването по третокласния път Югово - Лъки - Здравец, по който се пътува до Кръстова гора, оповестиха от АПИ.

Ограничението е в действие до 20 май от 7.00 до 18.00 ч. Трафикът се стопира за полагане на нови асфалтови пластове и създаване на дребни уреди в 20 км права от с. Югово до с.Здравец.

В неделя - 16 май, ще се работи единствено в 12 км сектор от Лъки до Здравец, с цел да се обезпечи кулоар на поклонниците към Кръстова гора .

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряката връзка на региона с община Баните в Смолянска област. По пътя всекидневно минава тежкотоварен трафик от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона. Пътят е издигнат през 50-те години на предишния век. Преминава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит.

Строителните действия се правят от сдружението, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, се показва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР