Поради проблеми с плащанията и доставките в близкото бъдеще Русия

...
Поради проблеми с плащанията и доставките в близкото бъдеще Русия
Коментари Харесай

Банките от Армения, Казахстан и Хонконг блокираха заплащането на електроника за Русия

Поради проблеми с заплащанията и доставките в близкото бъдеще Русия може да се сблъска с цялостен дефицит на електроника.

Заради риска от попадане под глобите на Съединени американски щати банките в Армения, Казахстан и Хонконг започнаха да отхвърлят да заплащат за доставките на електроника за съветските юридически лица. Това се отнася за сървърите, чиповете, процесорите и други съставни елементи, които са включени в група 8542 от номенклатурата. Информацията е на съветското издание Комерсант.

Според специалисти това може да докара до цялостен дефицит на тази продукция в Русия още през идващите шест месеца. Доставчиците се пробват да заобиколят рестриктивните мерки, като употребяват други кодове от номенклатурата или различни способи на заплащане. Това обаче усилва разноските за оборудването и усложнява логистиката.

Проблемите със заплащането на електрониката породиха през последните две седмици поради десетия пакет от наказания на Съединени американски щати, който заплашва банките, извършващи активност с Руската федерация. Санкциите засягат всяко даване на пари, артикули или услуги на или от блокирани физически и юридически лица.

Обикновено заплащането на стоките се прави посредством търговски акредитиви, в които се показва предназначението на заплащането. Парите по сметката са резервирани за доставката на избрани артикули и се отписват след доставката. Ако стоките са глобени, парите няма да бъдат резервирани. Струва си да се означи, че всички заплащания от Руската федерация се ревизират ръчно от банките.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР