Поради наложени санкции за извършени нарушения на дупнишки превозвач същият

...
Поради наложени санкции за извършени нарушения на дупнишки превозвач същият
Коментари Харесай

Без автобус Кюстендил-София в ранните часове на деня

Поради наложени наказания за осъществени нарушавания на дупнишки транспортьор същият е декларирал, че от на следващия ден, 17 август, приключва осъществяването на предоставените му по контракт автобусни курсове по линията Кюстендил-София, оповестиха от общинската администрация.

На процедура пътуващите за работа или по различен мотив в ранните часове на деня няма да могат да се придвижват с рейс до столицата.

Линията ще се обслужва за избрани часове от софийска компания - по силата на към този момент подписан контракт на Общината с сдружението.

От на следващия ден пътуващите от Кюстендил за София в ранните утринни часове няма да могат да се придвижат с рейс до столицата, откакто дупнишки транспортьор се отхвърли от курсовете поради наложени му наказания.

До тази развръзка се стигна след подадени няколко сигнала още от зимата, че дупнишкият транспортьор не прави качествено услугата - зимата пасажери писаха до транспортното министерство, че пътуват при минус 5 градуса в рейса, че по линията пътуват остарели и некомфортни рейсове - по контракт те би трябвало да са произвеждане 2017-2018 г, а се употребяват рейсове от 1998-2000 г произвеждане.

Накрая съдружие за цивилен надзор снима рейсове на дупнишкия транспортьор на автогарата в Кюстендил, изиска и среща с кмета на Общината, само че им беше отказана, казусът нашумя дост.

Община Кюстендил насочва на уеб страницата си покана към всички заинтригувани страни до 17:00 ч. на 17. 08. 2022 г да подадат предложения за осъществяване на посочените курсове в деловодството на общината.

От общината се извиняват за породеното стеснение на всички съграждани и пътуващи като в същото време Общината афишира, че ще се придържа прецизно към законовите разпореждания и договорните връзки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР