Поръчките за първия напълно електрически автомобил на Porsche – Taycan

...
Поръчките за първия напълно електрически автомобил на Porsche – Taycan
Коментари Харесай

Интересът към електромобила на Porsche нараства

Поръчките за първия изцяло електромобил на Porsche – Taycan – към този момент стартират да валят, твърди Autocar. В обявата се споделя, че месец юли е първият със забележителен интерес към революционния за немската компания автомобил.

Porsche не загатва никакви числа, свързани с интереса към Taycan. Цената на колата, чието работно име бе Mission E, се чака да стартира от 75 000 $. Производството ще започва през 2019 година. Taycan ще дава пробег от 480 км с едно зареждане, ще има 600 кс и ще форсира от 0 до 100 км/ч за под 3.5 секунди.

Моделът на Porsche ще бъде съперник на седана на Tesla - Model S, който форсира от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди и има оптимален пробег от 540 км с едно зареждане. През февруари шефът на електрическите модели на Porsche Щефан Векбах даде обещание, че Taycan ще поддържа по-добро показване от Tesla. Той посочи още качествата на Taycan при безпилотно паркиране и прекъсване и тръгване в трафика. Очаква се Taycan да има още високотехнологични придобивки.

Porsche ще влагат почти 7 милиарда $ в електрически коли и свързаната с тях технология до 2022 година. Около 580 млн. $ са предопределени само за производството на Taycan.

До края на 2019 година Porsche възнамерява и да конфигурира 500 нови бързо зареждащи станции в Съединени американски щати, които да бъдат конкуренция на мрежата на Tesla. Станциите на Porsche ще обезпечават на 80% заредени акумулатори за 20 минути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР