Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха през

...
Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха през
Коментари Харесай

Силен ръст на промишлените поръчки в Германия през юни



Поръчките за индустриални и промишлени артикули в Германия набъбнаха през юни доста по-силно от предстоящото, заличавайки напълно спада от предходния месец с помощта на стабилен скок на вътрешните поръчки, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis.

Поръчките за промишлено индустриални артикули се покачиха през юни с цели 4,1% по отношение на май, когато се свиха с 3,2% (слаба възходяща проверка от предходна оценка за спад с 3,7%), до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за много по-слабо покачване с 1,9 на 100.

Изключвайки огромните поръчки, такива като за самолети, новите индустриални поръчки през юни обаче набъбнаха по-скромно с 1,7 на 100 по отношение на месец по-рано.

Основна поддръжка за мощния напредък оказаха вътрешните индустриални поръчки в Германия, които скочиха през юни 9,6% на месечна база, до момента в който поръчките, идващи от чужбина, се усилиха с едвам 0,4 на 100. Новите промишлени поръчки от останалите страни членки на еврозоната се покачиха с 1,3%, до момента в който новите поръчки отвън еврозоната означиха намаляване с 0,2% по отношение на месец май.

На годишна база промишлените поръчки в Германия означиха през юни напредък с цели 26,2% по отношение на същия месец на 2020 година (когато означиха спад с 11,4% по отношение на юни 2019 г.) след годишен растеж с 54,9% през май (възходяща проверка от предходна оценка за покачване с 54,3%).

Спрямо февруари 2020 г - тъкмо преди коронавирусната пандемия да удари Европа, немските индустриални поръчки се покачиха през юни 2021 година с 11,2%, което е следващ явен знак, че промишленият бранш на водещата европейска стопанска система съумя изцяло да се възвърне от удара, който понесе през първите месеци на коронавирусната пандемия.

Промишленият оборот в Германия през шестия месец на актуалната година се сви с 1,4% по отношение на май, само че набъбна с 8,6% по отношение на юни 2020 година
Графики на общите нови поръчки, на вътрешните и на задграничните поръчки
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР