Поръчка за строително-монтажни работи в спешните отделения на шест софийски

...
Поръчка за строително-монтажни работи в спешните отделения на шест софийски
Коментари Харесай

Готвят ремонт на спешните отделения в шест софийски болници

Поръчка за строително-монтажни работи в незабавните отделения на шест софийски лечебни заведения разгласи здравният министър. Индикативната обща стойност на ремонтите е над 3,3 млн. лв. без Данък добавена стойност, или 4 млн. лв. с Данък добавена стойност, излиза наяве от съобщение на Министерство на здравеопазването. Средствата са обезпечени от план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
Поръчката е разграничена на пет обособени позиции, като в една от тях са незабавните отделения на две лечебни заведения.
За е планувано преустрояване на съществуваща база с асимилиране на спомагателни площи от съществуващи здания. Прогнозната стойност на обекта е 536 829 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 8 месеца.
 За Спешно поделение на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ ЕАД се планува преустрояване и продължение на стойност не по-висока от 929 103 лева и период – 11 месеца.
Във ще се преустройва съществуваща база на незабавното поделение с смяна функционалността на пространствата в тях. Прогнозна стойност на обекта е 554 709 лева, а срокът - 8 месеца.
В една позиция са ремонтите в УМБАЛ „ Св. Анна “ и УМБАЛ „ Национална кардиологична болница “, като за двете е планувано преустрояване въз основата с асимилиране на спомагателни площи от съществуващи здания. Максималната планувана стойност за „ Света Анна “ е 88 581 лв., а за Кардиологичната болница - 377 057 лв.. Срокът за осъществяване на двата обекта е 6 месеца.
В Спешното на УМБАЛ „ Александровска “  е планувано преустрояване и продължение с планирана стойност 858 668 лева и период за осъществяване – 8 месеца.
Общата  цел с реализацията на този план е привеждането на незабавните отделения към условията на медицински стандарт " Спешна медицина " като се обособяват нужните функционални размери според условията на стандарта.
В заданието има строително-монтажни работи за съществуващи зидове и изработка на нови вътрешни преградни стени, съпътстващи действия, доставка и полагане на интегрирана топлоизолационна система, ремонт на остаряла дограма, доставка и монтаж на фасадни прозорци с алуминиеви или PVC профили.
Довършителните работи са свързани с замяна на подови настилки, стенни облицовки, обработка на стените и таваните. Предвижда се замяна на ВиК-инсталацията, отоплителната, вентилационната, климатична и ел. инсталацията. Заложено е и създаване на съоръжения за медицински газове.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР