Поръчка за реконструкция и модернизация на художествената галерия Жорж Папазов“

...
Поръчка за реконструкция и модернизация на художествената галерия Жорж Папазов“
Коментари Харесай

С 3 млн. лв. модернизират художествената галерия в Ямбол

Поръчка за реорганизация и рационализация на художествената изложба „ Жорж Папазов “ разгласи община. Прогнозната й стойност е малко над 3 млн. лева без Данък добавена стойност, обезпечени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

Обектът e комплекс от три свързани здания. Историческото развиване на всяка от тях е друго като последното преустрояване ги дефинира за художествена изложба с включени обслужващи зони. Синагога съставлява двуетажна постройка със партер, която е недвижима културна полезност с локално значение. Тя е издигната през 20-те години на предишния век, а през 80-те години е приспособена за художествена изложба. Обособени са две изложбени зали, а в сутерена има фондохранилище на картинната изложба. 

 



 

Топла връзка свързва някогашната синагога с триетажната постройка на комплекса. Всеки от етажите е изложбена зала, а в сутерена има вместилище с неизложени експонати. Тази постройка е издигната през 50-те години на предишния век, а за потребностите на художествената изложба е приспособена през 80-те години.
Има и още една топла връзка, която е на два етажа със партер. На първия етаж са пространствата на административния личен състав, а вторият етаж се явява продължение на някогашната синагога и в него са изложени експонати на галерията.

Консервацията и реставрацията на галерията включва всички фасади, хидроизолация на стени, създаване на дренаж към постройката, с цел да се отстранен течовете и влагата, замяна на покрива, на дограмата. Предвижда се също монтаж на елеватор за инвалиди, замяна на настилките, облицовките и покритията на стени и тавани.

 



 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР