Поръчителят на провокацията с опита за убийството на Сергей Скрипал

...
Поръчителят на провокацията с опита за убийството на Сергей Скрипал
Коментари Харесай

Експерт от Руската академия на науките: Източникът на провокацията с отравянето на Скрипал може да е и в Москва!

Поръчителят на провокацията с опита за убийството на Сергей Скрипал може да се намира в самата Англия, а може и отвън нейните лимити, в това число и в Русия, споделя началникът на отдел в Института за Европа към Руската академия на науките Владимир Швейцер, представен от информационните организации и Фокус.

Според Швейцер „ дори и в Русия има хора, които заемат много високо състояние и не са заинтригувани от развиването на разговора със Запада “. Но това не е президентът Владимир Путин, „ който се явява покровител за този разговор (със Запада) и желае да откри контакти с Европа “, прибавя специалистът.

" Ако това са англичани, то те „ желаят да хвърлят още един камък по Тереза Мей, която си има задоволително проблеми с Брекзит и вътре в партията й “. Източникът може да се намира и в Европа. Те (ЕС и Великобритания)сега разделят имущество, обвързвано с Брекзит – кой ще заплати и по кое време. Затова не би трябвало да се изключва, че някой желае да стреля по два заека – по Тереза Мей и по Владимир Путин “, отбелязва специалистът по европейските въпроси.

„ Имам чувството, че тези хора желаят да извадят президента Владимир Путин отвън разговора със Запада “, споделя Швейцер. Той не позволява, че Германия по отношение на вероятните нови наказания против Русия поради казусът със Сергей Скрипал, ще се отдръпна от газопровода „ Северен поток 2 “. „ Проектът е по-изгоден за Европа, в сравнение с за Русия, тъй като там ( в Европа) по-често пораждат проблеми с електрозахранването и няма опция да заменят природния газ с полутечен газ от Америка “, приключва Швейцер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР