Популярнят спортен журналист Камен Алипиев – Кедъра се завърна в

...
Популярнят спортен журналист Камен Алипиев – Кедъра се завърна в
Коментари Харесай

Кедъра вече е дипломиран масажист

Популярнят състезателен публицист Камен Алипиев – Кедъра се завърна в социална медия на държавна прехрана две години откакто изненадващо бе уволнен от Българска национална телевизия поради неналичието на висше обучение. От началото на ноември ексцентричния състезателен коментатор е част от екипа на „ Радио София “, което излъчва независима 24-часова стратегия на БНР за Софийска област.

53-годишния публицист към този момент води лично предаване – „ Спортна среща “ и всяка неделя от 16 до 18 часа оповестява най-важните и настоящи вести от света на спорта, гарнирани с негови мнения. В радиошоуто на Кедъра негов сътрудник е различен прочут състезателен публицист и писател– Иво Иванов, който се включва онлайн от Канзас, Америка. Алипиев е назначен на непрекъснат щат в националното радио от шефката на „ Радио София “ Ива Дойчинова. Двамата са близки другари и някогашни сътрудници от Българска национална телевизия.
Припомняме, че на 10 септември 2019 година Емил Кошлуков изненадващо уволни Кедъра, който бе зам.-шеф на спортната редакция в малкия екран. Оказа се, че Алипиев не е взел държавния си изпит за висше обучение – наложителен ценз за длъжността.

След уволнението Камен Алипиев се ожали, че е изпъден не поради дипломата си за висше обучение, а защото е бил един от малцината публицисти в Българска национална телевизия, подкрепили митинга против сегашния шеф Кошлуков през януари 2018 година, когато тогавашният програмен шеф на малкия екран изиска да промени тематиките на утринното предаване „ Денят стартира с просвета “. Кедъра описа и че е бил отхвърлен от работа в тежък за него миг – бил е в болничен и му е предстояла интервенция от херния, от която след това се е възстановявал няколко месеца.

През последната година Камен Алипиев е опитал да си откри работа в няколко малките екрани, само че на всички места е бил отсечен, разкриха познати на известния публицист. Все отново тази есен дългогодишната му другарка Ива Дойчинова решила да го върне към специалността, уреждайки му щатна численост в националното радио и лично предаване в неделния ефир на „ Радио София “.

Иначе до момента в който бе останал без работа, Камен Алипиев се дипломира като бакалавър в Националната спортна академия (НСА). Той съумя да вземе със забавяне от 26 години изпитите по кинезитерапия, спортна медицина, състезателен масаж, социология и спортна процедура. Тоест, към този момент е и квалифициран теляк.
Кедъра трябвало да се дипломира още през 1994 година Тогава обаче фамилията му живеело по квартири и Камен пресметнал, че е по-наложително да акцентира на работата и изкарването на прехраната. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР